Vratar RK Zameta

Marin Đurica: Moramo zasukati rukave, ovakvim pristupom nećemo nikoga dobiti

Igor Duvnjak

Ova utakmica nam mora biti pouka, jer s ovakvim pristupom nikoga nećemo dobiti. U Varaždinu moramo pokazati zašto smo tu gdje jesmo – kaže Đurica



RIJEKA  Rukometaši »Zameta« su se na vlastitoj koži u duelu s »Karlovcem« uvjeravali u točnost pouke »nikad ne reci nikad«. Zamećani,  najugodnije iznenađenje Premijer lige i prvi pratitelji lidera, su na svom terenu s »fenjerašem« iz Karlovca podcjenjivačkim  pristupom umalo priredili najveće iznenađenje prvog kola nastavka. Na koncu ipak nisu šokirali navijače i s učinkom 10-4 ostali u vrhu.


– Da nam je to netko rekao prije prvenstva itekako bismo  prihvatili. Sigurno da je naš učinak dobar rezultat, skor je odličan, super smo otvorili sezonu, malo nam se posložio i raspored, a sve to je urodilo ovako dobrim rezultatom  – kaže vratar Zamećana Marin Đurica o učinku svoje momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva. Svojim je obranama, kao i Dino Slavić u nastavku, spriječio mlade Karlovčane u priređivanju senzacije na Zametu. Da nije, već bi krenule priče o »igri za kladioničare«. – Tko je gledao utakmicu s »Karlovcem« ne bi baš rekao da se nalazimo na tako visokoj poziciji.  Igrali smo stvarno loše, ali moramo to zaboraviti i okrenuti se novim ispitima u borbi za prve četiri pozicije, što vode u Ligu za prvaka.


»Zamet« se protiv Karlovčana uvjerio da tvrdnje o »posloženom rasporedu« mogu biti zamka. To se uz ostalo vidjelo po  slabom učinku obrane, inače najčvršće u ligi.




– Sigurno je da smo malo podcijenili suparnika, koji je uvjerljivo posljednji u ligi. Na koncu smo se do posljednjih trenutaka borili za ova dva boda.


Zamećane u idućem kolu očekuje daleko teži ispit, gostovanje Varaždincima, izravnim konkurentima za sam vrh. Poznavajući mentalitet ove riječke momčadi za očekivati je da će na idućoj utakmici zaigrati bolje nego s »Karlovcem«.


–  Na ovakav način nam se dogodio i domaći kiks s »Ivanićem«, sada smo loše odigrali protiv »Karlovca«. Umalo je došlo do senzacije. Moram priznati da nije bilo tako jednostavno kao što su svi očekivali. Ova utakmica nam mora biti pouka, trebamo zasukati rukave. S ovakvim pristupom sigurno nikoga nećemo dobiti. Čeka nas teško gostovanje u Varaždinu, kod izravnih konkurenata za prva četiri mjesta. Oni su pokazali da su dobra ekipa. Ovo treba zaboraviti i pokazati zašto smo tu gdje jesmo.