Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Ispis članka: MATIJA STARČEVIĆ: Publika nas je nosila do uspjeha protiv Sesvećana - Novi List

NoviList.hr

MATIJA STARČEVIĆ: Publika nas je nosila do uspjeha protiv Sesvećana

Rukometaš Zameta

1. listopad 2019 13:27

Napisao: Igor Duvnjak

Sve je jednostavno do želje. Htjeli smo ovaj uspjeh, a publika je u svemu tome bila uistinu fantastična, nosila nas je - kaže raspoloženi strijelac šest golova Zamećana

Matija Starčević/Foto Arhiva NL

RIJEKA Mlada momčad rukometaša Zameta zaplesala je svoj već poslovični ples kojim slavi domaće pobjede, tako je bilo nakon uzbudljive završnice nadmetanja s kvalitetnim Sesvetama u kojem je na kraju u ogledu trofejnih velikana na klupama, domaćina Valtera Matoševića i gosta Davora Dominikovića, na koncu Riječanin znao povući matne poteze. Gosti su vodili najvećim dijelom igre, u nastavku su odmicali i za četiri gola, ali Zamećani su vjerovali u sebe i ostvarili prvi pun pogodak u ovom prvenstvu.

- Trener nam je govorio da nema predaje, da do kraja ima još dosta vremena. Govorio nam je neka samo nastavimo igrati. Mi smo tako i reagirali, nastavili smo igrati, borili smo se, nismo izgubili agresivnost. I eto, zato smo i pobijedili na kraju - kaže mladi lijevi bek, razigrani Matija Starčević, koji je sa šest golova iz osam pokušaja u nastavku torpedirao sesvećansku zonu.

Utakmica je obilovala preokretima, uz niz izjednačenja i obilje golova viđena je silna borbenost mladih momčadi, nadmetanje u kojemu su nepokolebljivi Zamećani znali izvući i posljednje atome snage da bi brže uletjeli u finiš, pokazujući mentalnu snagu, zanemarujući činjenicu da uz ostalo nisu iskoristili i tri sedmerca. Publika je sve to znala prepoznati i snažno ih je bodrila u njihovim nastojanjima za prvom pobjedom.

- Na početku smo bili malo van utakmice. U drugo poluvrijeme smo ušli malo agresivnije i zato smo na kraju i dobili ovu utakmicu. Sve je jednostavno do želje. Mi smo više željeli pobjedu nego naši gosti. Htjeli smo ovaj uspjeh, a publika je u svemu tome bila uistinu fantastična, nosila nas je.

Utakmice poput ove mogu biti silan podstrek, anuliranje zaostatka i od četiri gola, snažna doza samopouzdanja mladom sastavu.

- Ovaj susret sigurno daje veliki poticaj. Ta pobjeda će nam svakako biti stepenica k vrhu, a sada moramo ići malo pomalo, utakmicu po utakmicu. Sada ćemo u goste Varaždinu, tamo je uvijek teško uzeti bodove. Imaju dobre igrače, publika ih dosta gura. Mi ćemo morati dati sve od sebe, biti borbeni, u svemu tome očekujemo dobar ishod.