Pivot "Zameta"

Ivan Majić uoči dolaska Varaždina: Sve polako sjeda na svoje mjesto

Igor Duvnjak



RIJEKA Rukometaši »Zameta« večeras u jedanaestom premijerligaškom kolu na svom terenu dočekuju trećeplasirani »Varaždin 1930«. Riječani su jesenas dosta oscilirali, pogotovo su im bolne točke bili domaći ogledi u kojima su ostajali praznih ruku, da bi u protekla dva nastupa s Karlovčanima i Goričanima obradovali navijače, ne samo pobjedama, nego i žustrinom u igri koja je bila nužna pretpostavka za osvajanje bodova.


– Pojačali smo igru u obrani, to je ono prvo što se vidi – kaže mladi pivot Ivan Majić, koji je jesenas itekako dobro iskoristio obilnu minutažu u igri. Poslovično je borben, osim toga je i generator dobrog raspoloženja u mladoj riječkoj momčadi.


– U ta dva nastupa smo primili mali broj golova. Počeli smo ginuti jedan za drugoga. Bacamo se na glavu za svaku loptu. Mislim da ulazimo u formu koju smo tražili na početku sezone kada smo zaredali nekoliko poraza. Sada sve polako sjeda na svoje mjesto.




Majić i suigrači su krajem jeseni konačno reagirali kako bi donekle popunili bodovnu zimnicu.


– Ne znam da li je razlog u psihološkom šoku što nam je došao Boris Konjuh, ali klik se dogodio. Odjednom smo digli našu igru na razinu više, počevši od obrane, a tako je i u napadu. Malo nas je, krpamo se, ali tu smo uvijek jedan za drugoga. Bitno je da se naš kapetan Matija Golik oporavio, fizioterapeut Marijanović je napravio dobar posao, a inače već duže ne možemo računati na Antona Dunata i Marka Mrakovčića. Dočekujemo Varaždince donekle spremni.


Uz uspone i padove Zamećani su skupili osam bodova u deset nastupa.


– Za nas u ekipi to je uvijek malo, još su dva kola do kraja polusezone, svi bismo voljeli mirno otići na odmor sa 12 bodova čekajući drugio dio sezone. Međutim, treba ići utakmicu po utakmicu, boriti se.


Zamećani su iznenadili svoje večerašnje goste u Varaždinu, Varaždinci na Zamet dolaze s treće pozicije i tri boda više od Riječana.


– U gostima smo ih pobijedili, ali to stvarno ne mora ništa značiti. U prošlom kolu su izgubili od »Metalca«, no mi moramo gledati sami sebe i boriti se jedan za drugoga. Vjerujem u pozitivan rezultat.


Utakmica na Zametu počinje u 19 sati.