Počinje novi ciklus

Hrvatske rukometašice u Osijeku protiv Islanda otvaraju kvalifikacije za EP

Portal Novilist.hr

Ana Debelić/Foto PIXSELL

Ana Debelić/Foto PIXSELL

Osječki Gradski vrt ugostit će danas u 18 sati prvu kvalifikacijsku utakmicu hrvatskih rukometašica, a ovo će im biti peti susret s Islanđankama. 



OSIJEK Hrvatske rukometašice započinju svoj kvalifikacijski put prema Europskom prvenstvu koje će se sljedeće godine održati u Danskoj i Norveškoj. Prvu utakmicu naše djevojke odigrat će protiv Islanda, a u skupini su još s Francuskom i Turskom.


Osječki Gradski vrt ugostit će danas u 18 sati hrvatske reprezentativke, a ovo će im biti peti susret s Islanđankama od kojih niti jedan nisu izgubile. Hrvatskoj reprezentaciji prije ove utakmice puno znači i to što su rukometašice Islanda dosad samo dvaput bile na Europskom prvenstvu (2010. i 2012.) zbog čega u ovoj utakmici ne bi trebale imati većih problema.


– Reprezentacija Islanda je dvaput mijenjala izbornika u posljednjih mjesec dana. Sada ih vodi mladi trener koji je bio na klupi Bahreina na Svjetskom juniorskom prvenstvu Halldor Johan Sigfusson, a u međuvremenu nisu imali nikakva velika okupljanja – rekao je izbornik ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić upozorivši da svejedno moraju igrati koncentrirano.




– Igraju vrlo agresivnu obranu s pritiskom puno igračica na onoga tko ima loptu. To znači da će netko od naših uvijek biti slobodan. Vidjeli smo da su sa Španjolskom igrale obranu 5-1, ali ja očekujem da će ovdje igrati tradicionalnu skandinavsku obranu 6-0. Mi moramo biti ozbiljni, maksimalno koncentrirani i osvojiti bodove koji su iznimno važni – zaključuje Šoštarić.


Hrvatska ženska rukometna reprezentacija najbolji je plasman na Europskom prvenstvu imala davne 1997. godine kada su završile na petom mjestu, a ukoliko budu među dvije najbolje reprezentacije u kvalifikacijskoj skupini, plasirat će se na svoj jedanaesti EURO.