Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
8. prosinca 2019.
Ispis članka: Golik: Realizacija je ovaj put bila na vrhunskoj razini' - Novi List

NoviList.hr

Golik: Realizacija je ovaj put bila na vrhunskoj razini'

RK ZAMET

12. veljača 2018 17:18

Napisao: Igor Duvnjak

mamo još pet utakmica u redovnom dijelu, treba skupiti što više bodova i nadati se da možda nećemo biti u Ligi za ostanak. Na pravom smo putu – kaže Matija Golik

Foto: Damir Škomrlj

RIJEKARukometaši »Zameta« su dobro zakopčali prvo dugme na košulji, uspješno su krenuli u nastavak premijerligaškog natjecanja. Drago Žiljak, koji se nakon dugo vrremena vratio za njihovo kormilo posložio je dobro kockice te su gledatelji na Zametu zadovoljno gledali pobjednički mozaik s vodećim »Porečom«. Riječani su složno djelovali u obrani, zbili su se svi zajedno kao jedan, a u napadu su bili itekako efikasni. U susjedskom derbiju osmorica Riječana upisala su se na listu strijelaca, pogađali su sa raznih pozicija pa susjedi s druge strane Učke do kraja utakmice nisu znali i mogli začepiti rupe koje su se ciklički otvarale u njihovoj zoni. Protagonist vatrometa čak 32 domaća pogotka na Zametu bio je Matija Golik, koji je u mrežu adresirao čak deset pogodaka i bio je golgeter derbija.

– Mislim da smo dobro ušli u utakmicu – ustvrdio je Golik, koji je osim bujice golova hladnokrvno i precizno vodio igru svoje momčadi i pa je i one najstarije ljubitelje rukometa na trenutke podsjetio na legendarnog Hrvoja Horvata »Cvebu«.
– U napadu nam je sve ulazilo. Realizacija je bila na vrhunskoj razini te Porečani nisu imali šanse. S dobrom obranom i ovakvom realizacijom gosti nisu imali izgleda na Zametu.

Usred priprema je došlo do neobičnog događaja, smjene na klupi Zamećana kada je Drago Žiljak preuzeo momčad od Igora Marijanovića. S ekipom se upoznavao »u hodu«, sudeći prema prvoj utakmici brzo je našao zajednički jezik s igračima.
– Upoznali smo se nedavno, novog trenera imamo desetak dana. Startali smo pobjedom, za sada je sve dobro.
Zamećani su pobjedu začinili dobrom i dopadljivom igrom, bilo je prilika za pljesak s tribina.

– Igra nam je kao i prošle polusezone. Nešto smo malo nadogradili, a ovog puta nam je realizacija bila odlična. Oni nisu imali svoj dan, mi s druge strane jesmo.

Pred Zamećanima je dug put, teška borba za ostanak je još pred njima.
– Imamo još pet utakmica u redovnom dijelu natjecanja. Treba skupiti što više bodova i nadati se da možda nećemo biti u Ligi za ostanak. Na pravom smo putu, dobro smo krenuli – zaključit će Golik.