Novi trener

Drago Žiljak se vratio u “Zamet” i obećao ostanak u ligi

Igor Duvnjak

Pred nama je veliki izazov i puno posla, nemamo previše vremena. Optimisti smo, nema dvojbe da ćemo ostvariti ostanak u ligi – kaže novi trener



RIJEKA Drago Žiljak novi je trener rukometaša »Zameta«, na toj funkciji odmijenit će Igora Marijanovića! To je jedna od brojnih promjena u više od pola stoljeća dugoj povijesti za kormilom elitnog riječekog rukometnog kolektiva. Ova smjena je dugo očekivana, najavljivana je još od jesenskih dana, kada je drastično pomlađena momčad Zamećana upala u uvijek neugodan glib borbe za ostanak. Usred tih domaćih rezultatskih promašaja nije došlo do promjene da bi na koncu uslijedile koncem siječanjskih priprema.


– U klubu smo imali nekoliko sastanaka na kojima smo raspravljali o aktualnom trenutku koji za prvu ekipu nije lak i jednostavan zbog borbe za ostanak i trener prve ekipe Igor Marijanović je definitivno podnio ostavku. Nitko ga nije smijenio, jednostavno je sam osjetio trenutak za odlazak – poručio je predsjednik Zamećana Vedran Devčić.


– Slijedom toga smo obavili dosta razgovora i poslije svega se priča zaustavila na poznatom riječkom rukometnom igračkom i trenerskom imenu Dragi Žiljaku. S njim smo dogovorili suradnju do kraja ove natjecateljske sezone, bude li ona uspješna, vjerujem da ćemo surađivati i nadalje. Žiljak ima veliko igračko i trenersko iskustvo, osim toga je jako pozitivan kao osoba. Veliki je motivator, omiljen je u svim igračkim krugovima. U ovoj situaciji je sve to zajedno itekako jako bitno.


Vratar Fran Lučin, pivot Veron Načinović, bekovi Patrik Martinović i Matija Starčević, kadetski reprezentativci, su dragulji hrvatskog rukometa na koje oko baca prvak »PPD Zagreb«. Cilj je ostati u Premijer ligi i zadržati ove velike talente.– To su naše nade na kojima stvaramo budućnost za ovu i za iduće sezone – poručio je Vedran Devčić, čelnik kluba koji je prošle sezone blistao u Europi, a sada je pred vrlo teškim ispitima na hrvatskim parketima.

Drago Žiljak, rođen 1960. godine, je među doajenima hrvatskog rukometa još od dana kada je prelaskom iz »Kvarnera« postao igrač »Zameta« u ligi ondašnje Jugoslavije, od onih davnih dana kao igrač i trener piše povijest kvarnerskog rukometa. Uz ostalo kada je godinama bio na klupi crikveničkog rukometnog buma vodeći Načinovića, Prskala, Franovića, Broza, Dokmanovića, Kutiju i ostale. Sada se vraća u matični klub u teškim trenucima kada njegovi Zamećani trebaju izboriti ostanak u Premijer ligi.


– Lijep je osjećaj da me se moj matični i najdraži klub »Zamet« uvijek sjeti. U ovom trenutku je pred nama veliki izazov i puno posla, nemamo previše vremena. Svi zajedno moramo dati sve od sebe, zajednički se založiti za ostvarenje cilja. Optimisti smo, nema dvojbe da ćemo ostvariti ostanak u Premijer ligi – kratko je poručio Drago Žiljak.