Započeli pripreme

Devčić: ‘Učinit ćemo sve da Zamet ostane u ligi’

Igor Duvnjak



RIJEKA Rukometaši »Zameta« počeli su pripreme za nastavak sezone dok vodstvo razmišlja kako odgovoriti izazovima koji su se nagomilali pred mladom ekipom. Zamećani su spletom okolnosti ostali bez niza igrača, povjerenje je dobila nadarena, ali golobrada momčad, koja je poslije prvoga dijela prvenstva Premijer lige sletjela na dno ljestvice, nakon što je samo sezonu ranije klub na sebe skrenuo pozornost uspješnim europskim nastupima.


– Ovo je posljedica stanja u riječkome sportu, načina financiranja te stanja u gospodarstvu. U tim okvirima živimo i radimo – kaže predsjednik Vedran Devčić o situaciji u kojoj se nalazi »Zamet«. – Mi smo se također u tim okvirima u ovoj sezoni u potpunosti oslonili na vlastite snage. Ovo je praktički naša kadetska ekipa, koja je postala okosnica sastava, a u stvari je prerano uletjela u vatru. Ovo sada je proces sazrijevanja, a mi smo ipak sigurni da ćemo ostvariti ključni cilj, ostati u ligi.Borba za ostanak je poslovično grčevita, puna neizvjesnosti, sve je to itekako teška zadaća za mladu momčad poput »Zamete«. Nema dvojbe da bi je vodstvo kluba ipak trebalo pojačati, o čemu se na Zametu i razmišlja.

– Prijelazni rok traje do 31. siječnja. Mi radimo i na pojačanjima. Što će od toga biti, kada će se i što od toga ostvariti, to u ovom trenutku još ne mogu reći, ali na tome se radi. Uprava će napraviti sve, a to je vezano i za pojačanja, da se ove sezone ostane u ligi. Ništa nas drugo ne zanima. Ostankom u Premijer ligi i financijskom stabilizacijom kluba, ovaj proces će se završiti. Inače, kod nas nema kašnjenja u izvršavanju obaveza, prilično smo redovni kod isplate primanja igračima. Valja napomenuti da smo se isto tako stručno ekipirali i pojačali smo rad s mlađim kategorijama.


Predsjednik Devčić osvrnuo se i na rad trenera Igora Marijanovića koji vodi ovu mladu zametsku momčad i uživa povjerenje vodstva kluba.– I trener je isto tako dio procesa sazrijevanja jer je prošle sezone preuzeo momčad. Marijanović također nema trenerskog staža u seniorskoj ekipi niti šest mjeseci. To je čovjek koji je naš mlad stručni kadar te se također razvija i sazrijeva. U tom kontekstu je i on dobio povjerenje – poručio je čelnik »Zameta« Vedran Devčić na početku priprema.