Uskoro okupljanje

Červar: Slovenija će biti indikator spremnosti

Hina

Foto: Denis Lovrović

Foto: Denis Lovrović

Trebamo izabrati igrače koji se mogu nositi s natjecateljskim pritiskom – ističe hrvatski izbornik



ZAGREB Hrvatski rukometni izbornik Lino Červar je najavljujući dvije pripremne utakmice koje će Hrvatska igrati protiv Slovenije 26. i 28. listopada, istaknuo kako su one indikator spremnosti hrvatskih reprezentativaca. Hrvatski rukometaši se okupljaju na pripremama koje će se održati od 22. do 29. listopada, prvu utakmicu protiv Slovenije igraju 26. listopada u 18 sati u Ljubljani, dok će uzvrat biti u zagrebačkoj Areni 28. listopada u 20.15 sati.


– Nakon dosta godina opet sam ovdje, pred jedno veliko natjecanje. Kako kažu novinari, a mislim da je to istina, bit će to možda najteže EP i osam reprezentacija može računati na titulu prvaka Europe. Zato treba odrediti reprezentaciju i igrače, odnosno trebamo izabrati one igrače koji se mogu nositi s takvim natjecateljskim pritiskom i s ambicijama. Ovaj popis s 21 imenom su igrači koji su u ovom trenutku u uskom krugu reprezentativaca, ali selekcija nikada nije zatvoreni krug i uvijek može doći do promjena – izjavio je Červar, komentirajući popis igrača kojeg je objavio prošli tjedan. Europsko prvenstvo u rukometu održat će se od 12. do 28. siječnja 2018. u Hrvatskoj, a hrvatska rukometna reprezentacija je u skupini A sa Srbijom, Islandom i Švedskom.


Potom je Červar najavio utakmice protiv Slovenije te istaknuo kako će one pokazati koliko spremni su reprezentativci. – Dvije utakmice sa Slovenijom mogu biti indikator stanja. Te dvije utakmice za mene su iznimno važne da vidim do koje se mjere igrači mogu potruditi da ispune moje, odnosno zajedničke zahtjeve. Bit će to test toga kakvu poruku igrači šalju meni kao izborniku i na što su spremni da ostvare svoje ciljeve. Naš je cilj da se borimo za visoki plasman i medalju, a to ne može svaki igrač. Za ostvariti takav veliki rezultat trebamo igrače koji se znaju nositi s pritiskom, oni koji su spremni odreći se svoje udobnosti i užitaka u korist svima. Moramo napraviti pravu momčad i u tom smjeru ću od samog početka pokušati sa svojim suradnicima napraviti taktiku – rekao je hrvatski izbornik. Izbornik tvrdi kako je zajedništvo najvažniji segment momčadi.– U Splitu i Zagrebu moramo igrati kao momčad, ali naravno, do Zagreba treba doći. Kada se radi o taktici, predlažem da idemo korak po korak. Imamo osam stepenica koje treba prijeći. Moramo razmišljati o prvom protivniku, reprezentaciji Srbije, zatim Islandu i Švedskoj. Što se tiče popisa može se dogoditi da upadne još koje ime. Znate da ovisi o povredama i o drugim kriterijima. U 15 dana moram složiti i stvoriti pravu momčad. Učili su nas da su pojedinci sve, ali to nije tako. Momčad je najjači igrač. Ustrajat ću na kompetentnosti i da ekipa zrači optimizmom i posvećenosti prema nacionalnom dresu – zaključio je Červar.Hrvatska rukometna reprezentacija okuplja se 22. listopada u 17 sati ispred hotela Panorama u Zagrebu.