OI 2016

Poraz taekwondašice Ana Zaninović, ispao i Filip Grgić

Hina

foto Reuters

foto Reuters



Hrvatska taekwondašica Ana Zaninović u četvrtak je izgubila u prvom kolu olimpijskog turnira u Riju od 18-godišnje Iranke Kimije Alizadeh Zendorin sa 6-7, te se sada mora nadati da će Iranka doći do finala kako bi kroz repesaž stigla do borbe za broncu.


U prvoj rundi obje su previše taktizirale i završilo je 0-0. No, u drugoj Iranka Zendorin iskoristila je svoju prednost u visini i duge noge te je sa dva udarca u glavu stigla do vodstva 7-0.


 Ana Zaninović je u posljednjoj rundi pokušala sve i bila je nadomak preokreta, ali je na kraju završilo pobjedom Iranke sa 7-6. Iranku Zendorin u četvrtfinalu čeka Španjolka Eva Calvo Gomez, srebrna sa SP prošle godine.




Rio neće ostati u dobrom pamćenju blizankama Zaninović, jer je dan ranije brončana sa Igara u Londonu Lucija Zaninović izgubila je u četvrtfinalu kategoriji do 49 kg. 


Hrvatski reprezentativac u taekwondou Filip Grgić (26) nije se uspio plasirati u četvrtfinale olimpijskih igara u Rio de Janeiru, njega je u susretu 1. kola sa 4-3 svladao Španjolac Joel Gonzalez.


Prvi hrvatski muški predstavnik koji je izborio nastup na OI u taekwondou nije imao sreće sa ždrijebom, za suparnika je dobio zlatnog iz Londona iz kategorije do 58kg i aktualnog svjetskog doprvaka u kategoriji do 63kg. Ipak, Grgić je nakon dvije runde bio u prednosti od 1-0, no u trećoj je Španjolac uspio osvojiti četiri boda, povesti sa 4-2, da bi Grgić u samoj završnici uspio tek smanjiti na 4-3.


Grgiću sada preostaje nadati se kako će Gonzalez doći do finala kako bi mu pružio priliku boriti se za broncu u repesažu.