Svjetski skijaški kup

Trijumf Kristoffersena u Kranjskoj Gori, Filip Zubčić 13.

Hina

Henrik Kristoffersen/Foto REUTERS

Henrik Kristoffersen/Foto REUTERS



KRANJSKA GORA Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je veleslaloma za Svjetski kup voženog u subotu u Kranjskoj Gori na kojem je Filip Zubčić osvojio 13. mjesto, ali je ostao bez nastupa na završnici Svjetskog kupa sljedećeg vikedna u Andori.


Zubčić je u prvoj vožnji imao 21. vrijeme, a dobrim drugim nastupom uspio se pomaknuti za osam mjesta, međutim i njegovi suparnici u borbi za 25. mjesto u redoslijedu veleslalomša, posljednje koje je vodilo na završnicu Svjetskog kupa, također su ostvarili dobre nastupe i nadmašili našeg skijaša.


Švicarac Cedric Noger završio je na 4. mjestu i probio se sa 33. na 23. mjesto redoslijeda sa 74 boda, a Kanađanin Trevor Philp se osvajanjem 8. mjesta u Kranjskoj Gori sa 30. probio na 25. poziciju sa 68 bodova, šest više nego što ih je skupio Zubčić.




Aktualni svjetski prvak u veleslalomu Henrik Kristoffersen bio je najbrži u prvoj vožnji, a za pobjedu mu je bilo dovoljno i 11. vrijeme druge vožnje kako bi za 24 stotinke nadmašio sunarodnjaka Rasmusa Windingstada koji se prvi put u karijeri popeo na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu.


Treće mjesto osvojio je 21-godišnji Švicarac Marco Odermatt koji se s najboljim vremenom druge vožnje prvi put u karijeri popeo na postolje sa 15. mjesta u prvoj vožnji.Osvajač veleslalomskog i Velikog kristalnog globusa, Austrijanac Marcel Hirscher, utrku je završio na šestom mjestu.

U nedjelju je u Kranjskoj Gori na rasporedu slalom u kojem će Elias Kolega i Istok Rodeš hvatati pozicije za nastup na završnici Svjetskog kupa, a bez izgleda nije ni Matej Vidović. Prva vožnja bi trebala započeti u 9.30 sati, a druga u 12.30.