Svjetski doprvak

TIN SRBIĆ: Godinama sanjam Olimpijske igre i sada sam ih konačno uspio izboriti!

Hina

Srebrni Tin Srbić, zlatni Brazilac Arthur Mariano i brončani Rus Artur Dalaloyan/Foto REUTERS

Srebrni Tin Srbić, zlatni Brazilac Arthur Mariano i brončani Rus Artur Dalaloyan/Foto REUTERS

Sad već kreću pripreme za Olimpijske igre u dogovoru s trenerom. Stvarno sam jako sretan i uzbuđen zbog svega - poručio je 23-godišnji Zagrepčanin.



ZAGREB “Srebro je ovdje, oko vrata, i jako sam ponosan i sretan što sam iz ove situacije izvukao stvarno najbolje što sam mogao«, izjavio je najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu postao svjetskim doprvakom na preči.


Aktualni europski doprvak i osvajač zlata na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2017. godine, svojoj je kolekciji medalja s velikih natjecanja pridodao i svjetsko srebro, a već plasmanom u finale izborio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.


»Imao sam dobar osjećaj uoči finala, ali mislim da su me kvalifikacije psihički ispraznile. Možda ne bih bio ovoliko uzbuđen da ovo nisu bile kvalifikacije za Olimpijske igre i da ih nisam već osigurao prije samog finala. Bio sam stvarno jako miran i dobro sam se osjećao. Sva sreća, na kraju je ispalo jako dobro«, rekao je Tin Srbić nakon finala u kojem je nastupio ozlijeđenog zgloba zapešća lijeve ruke, zbog koje nije mogao izvesti sve željene elemente, ali je i u takvim okolnostima uspio dobiti vrlo dobrih 14,666 bodova.




Tin je u finalu nastupio kao prvi, a od preostalih sedam finalista uspio ga je nadmašiti samo Brazilac Arthur Mariano (14,900) koji je tako postao svjetskim prvakom, dok je brončano odličje pripalo Rusu Arturu Dalalojanu (14,533).


Osim Srbićevog srebra, hrvatska gimnastika je u nedjelju dobila još jednu odličnu vijest, jer je potvrđeno da će se Tinu na Olimpijskim igrama u Tokiju pridružiti i najbolja hrvatska gimnastičarka Splićanka Ana Đerek, koja je već nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, dok će Srbiću u Japanu imati olimpijsku premijeru.


»Jedno 18 godina sanjam da izborim Olimpijske igre. Uspio sam. Sada je napokon konačno i potvrđeno da sam to ostvario. Ne znam što bih rekao. Jedva čekam! Sad već kreću pripreme za Olimpijske igre u dogovoru s trenerom. Stvarno sam jako sretan i uzbuđen zbog svega«, poručio je 23-godišnji Zagrepčanin.