SP u motociklizmu

Španjolac Maverick Vinales slavio u Nizozemskoj u klasi MotoGP

Hina

Maverick Vinales/Foto REUTERS

Maverick Vinales/Foto REUTERS



ASSEN Španjolac Maverick Vinales na Yamahi pobjednik je osme utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu u klasi MotoGP koja je održana u nizozemskom Assenu, u klasi moto2 pobijedio je Španjolac Augusto Fernandez na Kalexu, dok je u najslabijem razredu, moto3 pobijedio Talijan Tony Arbolino na Hondi.


Za Vinalesa je to bila prva pobjeda ove sezone, te šesta u karijeri. Drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Marc Marquez na Hondi, dok je treći bio Francuz Fabio Quartararo na Yamahi.


»Obožavam voziti u Assenu, to je jedna od utrka na kojoj najviše uživam. Želim čestitati momčadi koja je odradila sjajan posao,« kazao je 24-godišnji Vinales.




U ukupnom poretku Marquez je povećao vodstvo, sada ima 160 bodova, 44 više od Talijana Andrea Doviziosa na Yamahi. Treće mjesto drži Talijan Danilo Petrucci na Ducatiju sa 108 bodova.


Pobjednik klase moto2 je Španjolac Augusto Fernandez na Kalexu ispred Južnoafrikanca Brada Bindera (KTM) i Talijana Luce Marinija (Kalex).


Švicarac Thomas Luthi (Kalex) vodi u ukupnom poretku sa 117 bodova, drugi je Španjolac Alex Marquez (Kalex) sa 111 bodova, a treći je Fernandez sa 92 boda.


U najslabijem razredu, moto3 prvo mjesto je osvojio Talijan Tony Arbolino (Honda), drugi je njegov sunarodnjak Lorenzo Dalla Porta (Honda), a treći je Čeh Jakub Kornfeil (KTM).


U ukupnom poretku vodi Španjolac Aron Canet (KTM) sa 107 bodova, Dalla Porta je drugi sa 100 bodova, a Talijan Niccolo Antonelli na Hondi je treći sa 83 boda.


Iduća utrka je već za tjedan dana u Njemačkoj na stazi Sachsenring.