Ledeni park

Na klizalištu u centru Zagreba održan ždrijeb brojeva: Talijan Stefano Gross otvara muški sljemenski slalom

Hina



Talijan Stefano Gross otvorit će deveto izdanje muškog slaloma Svjetskog kupa koji će se u četvrtak održati na sljemenskom Crvenom spustu.


U trenucima dok je Amerikanka Mikaela Shiffrin na Sljemenu slavila svoju pobjedu u ženskom slalomu, na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava održan je i ždrijeb brojeva za mušku utrku koja je na rasporedu u četvrtak.Skijaši su na izvlačenje brojeva dolazili na klizaljkama, kao i djevojke jučer. Dečki su se dobro zabavljali pokazavši zavidno klizačko umijeće, a Šveđanin Andre Myhrer i Norvežanin Henrik Kristoffersen doklizali su s palicom za hokej. »Kao mali sam igrao hokej,« dodao je Myhrer sa smiješkom.Program je vodila Mila Horvat, a kao voditelj se okušao i naš najbolji skijaš svih vremena Ivica Kostelić. Nažalost, ugođaj je pokvarila kiša koja je padala.Grossu će to biti sedmi nastup u Zagrebu, a najbolji plasman na Sljemenu je ostvario 2013. kada je bio četvrti.»Ne znam je li prednost što imam broj jedan ili nije. Pokušat ću biti što najbolji,« kazao je Gross.


Na devetom izdanju muškog slaloma Svjetskog kupa koji će se u četvrtak održati na sljemenskom Crvenom spustu nastupit će šest naših skijaša – Matej Vidović, Natko Zrnčić Dim, Istok Rodeš, Filip Zubčić, te Elias i Samuel Kolega. Uz njih, još jednom će se po sljemenskom Crvenom spustu odskijati i legendarni Ivica Kostelić, ali ovaj put u ulozi predvozača.Najviše iskustva na sljemenskim utrkama ima naš najbolji slalomaš Matej Vidović kojega će domaća publika ispratiti niz Crveni spust po peti put.»Idem punim gasom, pa do kuda dođem,« kazao je Vidović sa smiješkom.


Kao drugi će startati Austrijanac Michael Matt, brat prvog pobjednika zagrebačkog slaloma Maria Matta, dok će branitelj krune Talijan Manfred Molgg krenuti s brojem tri. Vodeći skijaš Svjetskog kupa i rekorder sljemenskog slaloma s tri pobjede Austrijanac Marcel Hirscher ima startni broj pet.Na muškom slalomu nastupit će šest naših skijaša – Matej Vidović, Elias Kolega, Istok Rodeš, Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim te Samuel Kolega. Uz njih, još jednom će se po sljemenskom Crvenom spustu odskijati i legendarni Ivica Kostelić, ali ovaj put u ulozi predvozača.Prva vožnja startat će u 12.45 sati, a druga u 16.30 sati.

Krunu brani Talijan Manfred Molgg, a rekorder je Austrijanac Marcel Hirscher s tri pobjede. Zanimljivo, u osam muških utrka nitko od hrvatskih skijaša nije slavio na Sljemenu. Ivica Kostelić je tri puta bio drugi (2008, 2009, 2011) i jednom treći (2012).