Europsko stolnotenisko prvenstvo

Mužinić i Dretar Karić zlato, srebro Joziću i Opatijcu Gregoroviću

Hina

Vjekoslav Gregorović / Snimio Marin ANIČIĆ

Vjekoslav Gregorović / Snimio Marin ANIČIĆ

Prvo su u prijepodnevnom programu kategorije 1-3 Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile zlato pobijedivši u finalu Talijanke Michelu Brunelli i Giadu Rossi sa 2-0, a potom su Pavao Jozić dok su Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović u finalu kategorije 6. izgubili od Britanaca Davida Weterhillema i Paula Karabadackoma sa 0-2



LAŠKO Posljednjeg dana natjecanja na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Laškom Hrvatska je bogatija za zlato i srebro u ekipnim natjecanjima.


Prvo su u prijepodnevnom programu kategorije 1-3 Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile zlato pobijedivši u finalu Talijanke Michelu Brunelli i Giadu Rossi sa 2-0, a potom su Pavao Jozić dok su Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović u finalu kategorije 6. izgubili od Britanaca Davida Weterhillema i Paula Karabadackoma sa 0-2.


U igri parova Hrvatice su slavile s 3-2, da bi u pojedinačnom srazu Anđela Mužinić savladala Brunelli sa 3-0.




U muškoj konkurenciji Jozić i Gregorović su u igri parova izgubili 2-3, a potom je Jozić izgubio od Karabadacka 2-3.


Hrvatska reprezentacija osvojila je na EP-u ukupno pet medalja. Osim ekipnog zlata i srebra, osvojene su i tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Anđela Mužunić je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila srebro, a Helena Dretar Karić i Pavao Jozić bronce.