Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Ispis članka: München želi postati prvi grad koji će ugostiti i ljetne i zimske OI - Novi List

NoviList.hr

München želi postati prvi grad koji će ugostiti i ljetne i zimske OI

Kandidat za ZOI 2022.

30. rujan 2013 20:22

Napisao: HINA

Munchen se kandidirao i za domaćinstvo ZOI 2018., ali je izgubio od južnokorejskog Pyeongchanga

Skakalo bi se u Garmisch-Partenkirchenu / Foto REUTERS

MUNCHEN Najveći grad njemačke pokrajine Bavarske Munchen kandidirat će se za dobijanje domaćinstva Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, objavila je Njemačka konfederacija olimpijskih sportova (DOSB) u ponedjeljak.

Munchen se kandidirao i za domaćinstvo ZOI 2018., ali je izgubio od južnokorejskog Pyeongchanga, a ponovna kandidatura formalno će se potvrditi nakon referenduma koji će biti održan 10. studenoga.
Kako je Munchen 1972. godine bio domaćin ljetnih OI, ukoliko bi 2015. godine dobio povjerenje članova Međunarodnog olimpijskog odbora za domaćinstvo ZOI 2022., postao bi prvi grad koji bi ugostio i ljetne i zimske Igre.

Ako bi Munchen dobio domaćinstvo ZOI, alpske discipline i natjecanja u skijaškim skokovima bi se održavala u Garmisch-Partenkirchenu, dok bi se natjecanja u skijaškom trčanju i biatlonu održavala u Ruhpoldingu.

Rok za podnošenje kandidature za domaćinstvo ZOI 2022. je 14. studenoga, a do sada je kandidaturu predao samo kazahstanski Almaty, dok je kandidature očekuju od Poljske, Ukrajine, Španjolske, Kine i Norveške.