Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Ispis članka: Malonogometnoj reprezentaciji Slobodne Države Rijeka pozivnica za Svjetsko prvenstvo nacija u Venetu - Novi List

NoviList.hr

Malonogometnoj reprezentaciji Slobodne Države Rijeka pozivnica za Svjetsko prvenstvo nacija u Venetu

Međunarodni triangolo u Trstu

2. srpanj 2018 14:00

Napisao: P. N.

U prvoj utakmici Riječani su pobijedili reprezentaciju Giuliane rezultatom 6:2. Hat-trick je postigao Pejić, 2 gola Stjepanović, a 1 gol Mjeda. Golman Linić istaknuo se obranjenim kaznenim udarcem

Foto Slobodna Država Riejka

 

Malonogometna reprezentacija Slobodna Država Rijeka - Stato libero di Fiume osvojila je drugo mjesto na međunarodnom triangolu koji je odigran u Trstu.

U prvoj utakmici Riječani su pobijedili reprezentaciju Giuliane rezultatom 6:2. Hat-trick je postigao Pejić, 2 gola Stjepanović, a 1 gol Mjeda. Golman Linić istaknuo se obranjenim kaznenim udarcem.

Kako je u drugoj utakmici reprezentacija Veneta bila bolja od Giuliane rezultatom 4:1, odluka je pala u trećoj utakmici koja je odlučena nakon infarktne završnice.

Da se na turniru primijenila VAR tehnologija, pehar bi vjerojatno završio u Rijeci budući je Veneto izjednačio iz nepostojećeg kaznenog udarca, a do pobjede rezultatom došao u posljednjim sekundama utakmice.

Treba napomenuti i da su Riječani, sastavljeni od igrača ekipa Gazdi i Refula, u Trst stigli s 9 igrača dok se reprezentacija Veneta pojavila s njih 20...

I šećer na kraju - selekcija SDR-SLF pozvana je na Svjetsko prvenstvo nacija koje se iduće godine održava u Venetu i na kojem se očekuje nastup reprezentacija Škotske, Katalonije, Južnog Kameruna, Veneta, Giulije, Padanije...

Odlična prilika za afirmaciju ekipe koja već godinama pod vodstvom selektora i kapetana Andree Ponischa i bojama riječke trobojnice uspješno predstavlja naš grad.

Za reprezentaciju Slobodna Država Rijeka - Stato libero di Fiume su nastupili: Linić, Mladenović, Blaž, Ponisch (c), Baričić, Pejić, Dujmović, Mjeda, Stjepanović.