Skupština AK Kvarner

LUCIANO SUŠANJ: Grad Rijeka najmanje ulaže u sport od velikih gradova!

Luciano Sušanj, dr. Mladen Peršić i Iva Florjančič/M. ANIČIĆ

Luciano Sušanj, dr. Mladen Peršić i Iva Florjančič/M. ANIČIĆ

Činjenica je da Kvarner veliki prihod ima od atletske igraonice i škole, a ta se sredstva usmjeravaju na kvalitetne atletičare i njihove trenere. Ali, to je i vrlo nesiguran prihod pa svaki dan gledamo hoćemo li uspjeti - kaže nekadašnji pročelnik Odjela za sport grada Rijeke



RIJEKA Financijska stabilnost i rezultatski iskorak glavne su točke godišnje skupštine Atletskog kluba Kvarnera održane na stadionu na Kantridi kojoj su se odazvala 22 od 40 skupštinara. Kvarner je 2018. godinu završio bez dugova, što je u današnjoj, za riječki sport teškoj financijskoj situaciji i, više nego ogroman uspjeh.


– Svi znamo kakva je situacija u riječkom sportu, financijska sredstva koja se izdvajaju za sport i njegove aktivnosti sve su manje. Grad Rijeka od svih velikih hrvatskih gradova najmanje ulaže u sport, stoga je velik uspjeh godinu završiti bez dugova. Činjenica je da Kvarner veliki prihod ima od atletske igraonice i škole, a ta se sredstva usmjeravaju na kvalitetne atletičare i njihove trenere. Ali, to je i vrlo nesiguran prihod pa svaki dan gledamo hoćemo li uspjeti. Cilj nam je da naši kvalitetni atletičari besplatno odlaze na natjecanja i dobivaju sportsku opremu, u čemu zasad uspijevamo, a sponzora nigdje nema. To je i najveći problem. Neki klubovi prestaju s radom, neki zbog nedostatka sredstava ne odlaze na natjecanja pa mi u tom segmentu moramo biti zadovoljni – rekao je između ostaloga predsjednik kluba Luciano Sušanj.


Čelnici Kvarnera nisu samo zadovoljni stabilnom financijskom situacijom, već i rezultatskim iskorakom. Tako su u minuloj sezoni na državnim prvenstvima osvojili ukupno 85 odličja, od čega 22 zlata, 30 srebra i 33 bronce, a njihovi su atletičari bili uspješni i na međunarodnom planu.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU