Slovenac prvi na Učki

Kristian Hočevar trijumfirao na biciklističkoj utrci »King of Učka«

Marina Kirigin

Detalj s utrke/M. ANIČIĆ

Detalj s utrke/M. ANIČIĆ



IČIĆI Kristjan Hočevar novi je kralj Učke. Dvadesetogodišnji Slovenac pobjednik je cestovne biciklističke utrke King of Učka koja se iz Ičića vozila na najviši vrh Učke – Vojak. Do 1.396 metara nadmorske visine. Hočevar je 22 kilometara dugu rutu prošao u vremenu 59:36 minuta i time postavio novi rekord utrke. Na natjecanju u organizaciji AD Natura Sporta i Top sport Eventsa sudjelovalo je 98 biciklista iz Italije, Slovenije i Hrvatske, a utrkom su dominirali Slovenci. Tako je drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo Slovencu Deanu Bratušu (1:00.16), baš kao i treće mjesto Slovencu Maticu Žumeru (1:01.34).


U konkurenciji žena slavila je Laura Šimenc (Slovenija) koja je bila za pola kotača brža od svoje sunarodnjakinje, drugoplasirane Erike Jesenko. Jesenko i Šimenc dionicu su prošle za 1:10.43 sati, a fotofinišom je utvrđeno da je za pola kotača brže ciljem prošla Šimenc. Treće mjesto pripalo je hrvatskoj natjecateljici Dubravki Fazlić iz Biciklističkog kluba Bumbar.


Izazovna utrka većinu biciklista jučer nije ostavila ravnodušnim. Natjerala ih je da zapnu, stisnu pedalu i daju svoj maksimum kako bi savladali nimalo lak uspon, a usprkos oblačnom danu i kiši koja je prijetila, darovala im je predivne poglede koji su s ceste i vrha Učke »pucali« na Kvarner i otoke.