Svečanost u Zagrebu

Dražen Antolić novinar godine u izboru Zbora sportskih novinara

Hina

Mario Zorko, Zlatko Dalić i Dražen Antolić/R. ANIĆ/PIXSELL

Mario Zorko, Zlatko Dalić i Dražen Antolić/R. ANIĆ/PIXSELL

Poznati komentator Anton Samovojska dobitnik je nagrade za životno djelo. Igor Kralj iz Pixsella dobitnik je priznanja za fotoreportera godine. 



ZAGREB U Zagrebu je održana svečanost dodjele godišnjih nagrada i priznanja Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) na kojoj je za novinara godine proglašen Dražen Antolić (SN), nagradu za životno djelo dobio je Anton Samovojska, a posebno priznanje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Antolić je nagradu za novinara godine zaslužio praćenjem hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.


Poznati komentator Anton Samovojska dobitnik je nagrade za životno djelo, dok je posebno priznanje HZSN-a za suradnju s medijima zaslužio je Zlatko Dalić, koji je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom kreirao senzaciju na Svjetskom prvenstvu, ali i ujedinio cijelu naciju. Igor Kralj iz Pixsella dobitnik je priznanja za fotoreportera godine. Priznanje za fotografiju godine otišla je Dragi Sopti iz HNS-a na kojoj Šime Vrsaljko leži na hrvatskoj zastavi nakon polufinalne pobjede protiv Engleske. Priznanje za radijsko novinarstvo dodijelljeno je Krešimiru Gotlinu iz Hrvatskog radija.


Priznanje za novinski intervju otišlo je Zlatku Karlu iz Sportskih novosti za razgovor s legendarnim košarkaškim trenerom Boškom Pepsijem Božićem, odrađen u staračkom domu. HTV-ova »Zabivaka« dobila je priznanje za TV-emisiju. Priznaje za promicanje sporta pripalo je Radici Jurkin, voditeljici Odjela za komunikaciju i multimedije HOO-a. Priznanje za press službu dobio je Alen Lesički, glasnogovornik GNK Dinama, dok je zadarski Portal sport 023 dobitnik priznanja za lokalno novinarstvo. Svečanost se održala pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. HZSN je prigodnom svečanošću u zagrebačkome hotelu Westin obilježop 70 godina postojanja na kojoj su se okupili brojni hrvatski sportski novinari, ali i brojni sportaši, sportski djelatnici i uglednici.