Jadranski derbi

ZORAN VULIĆ: Rijeka kompaktna i izbalansirana, što kod nas nije slučaj

P. N.

Zoran Vulić/S. MIDŽOR/PIXSELL

Zoran Vulić/S. MIDŽOR/PIXSELL

 Za mene je Hajduk uvijek favorit. Uđe li bilo kakav strah u momčad, onda neće biti dobro. Vjerujem da će momci sprovesti ono što smo radili na treningu, da ćemo pokazati hajdučku krv, iako je to teško jer došlo je puno igrača sa strane i takvo je vrijeme - rekao je Vulić.



SPLIT Hajdukov trener Zoran Vulić uoči dvoboja s Rijekom je rekao:


– Znamo da je Rijeka zbilja kvalitetna momčad. Promijenili su trenera nakon dugo godina. Njihov stil igre će ostati isti, samo opušteniji. Bišćan će dati više slobode igračima.


Potom je nastavio:




– Prvo moramo reći da imamo dosta peha, ozlijedio se Posavec, nema Hamze, a Calktaš je kartoniran. Ali svi smo svjesni važnosti utakmice i samo s našom željom i agresivnošću možemo doći do cilja.


Hajduk ima problem realizacije…


– Normalno da smo puno radili na završnici, ali lako je raditi na treningu, treba to sprovesti na utakmici. Svaku smo utakmicu ušli s tri napadača. Hajduk u Splitu treba biti agresivniji i moćniji. To se izgubilo, ali to je neka druga priča.


Na konstataciju da prvotimci treniraju sa štitnicima, što do sada nije bila praksa, je kazao:


– To je sastavni dio sportske opreme. Kako igraš utakmicu, tako moraš i trenirati. Ako pričamo o profesionalizmu, meni je to smiješno. To je kao da pitaš jesu li obukli kopačke. Profesionalac mora biti profesionalac.


Mnogima na terenu će to biti prvi susret bez publike…


– I meni je ovo prva utakmica da se s tim susrećem. Normalno da će nam faliti naša publika, ali moramo se prilagoditi situaciji koja je ispred nas, to ne možemo promijeniti. Jedva čekam početak utakmice i da prekinemo negativan niz jer je to jako bitno u ovom trenutku.


O Rijeci je kazao…


– Pavičić, Heber, Gorgon, na klupi Puljić… Jako su dobri, kompaktni i izbalansirani, što kod nas nije slučaj.


Atmosfera oko momčadi nije bajna…


– Znate da nakon poraza ne može biti atmosfera kao nakon pobjede. Treba ih dignuti i odigrati pravu hajdučku utakmicu. Mi ćemo izaći da utakmicu pobijedimo, a vidjet ćemo što će donijeti tijek utakmice.


Hoće li umjesto Vučura igrati Ismajli?


– Najteže mi je kad moram mijenjati zadnju liniju, to je najgora stvar za trenera jer znači da negdje curi. Hajduk sebi više ne može dopustiti da svaku utakmicu prima golove. Moramo se sada fokusirati na Rijeku i učiniti sve da ne primimo gol i da ga zabijemo.


O Bišćanu je kazao…


– Bišćan je mlad i perspektivan trener. Ima rezultate koje mu nitko ne može uzeti. Želim mu svu sreću, ali nakon ove utakmice.


Na kraju je Vulić kazao:


– Za mene je Hajduk uvijek favorit. Uđe li bilo kakav strah u momčad, onda neće biti dobro. Vjerujem da će momci sprovesti ono što smo radili na treningu, da ćemo pokazati hajdučku krv, iako je to teško jer došlo je puno igrača sa strane i takvo je vrijeme – rekao je Vulić.