Odjeci iz Portugala

ZLATKO DALIĆ: Protiv Španjolske moramo biti puno konkretniji i ozbiljniji

P. N.

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Nisam očekivao neku spektakularnu utakmicu. Igrali smo koliko smo mogli, dali smo većini igrača da igraju - kaže Dalić.



FARO Hrvatski izbornik Zlatko Dalić pokušao je realno oslikati prvi pripremni susret nakon Mundijala, odnosno posljednji uoči premijernog nastupa u Ligi nacija.


– Nisam očekivao neku spektakularnu utakmicu. Igrali smo koliko smo mogli, dali smo većini igrača da igraju. Nije lako igrati prvu utakmicu protiv dobre ekipe Portugala. Neke stvari moramo popraviti. Ovo je samo selekcija, trening na putu prema EP-u – govorio je Dalić nakon utakmice. – Portugal je imao veću inicijativu, bili smo premalo agresivni i stajali preširoko. U nastavku smo više čuvali loptu, ali smo bili bezopasni. To je u ovom trenutku ono što možemo. Idemo dalje. Željeli smo dati šansu i novim igračima koji su s nama, da vidimo koliko mogu. Zadovoljan sam testom. Žao mi je Vide, ne znam kakva je situacija s njegovom ozljedom. Čeka nas Španjolska. U toj utakmici moramo biti puno ozbiljniji i konkretniji.


– Moglo je biti bolje – rekao je veznjak Milan Badelj. – Imali smo dozu sreće jer imali su par situacija gdje su mogli konkretizirati svoju dobru igru. Mi smo bili za nijansu slabiji nego inače, ali bili smo kompaktni, držali smo blok. Nismo bili dovoljno konkretni u nekim situacijama, ali bitno je da smo prekinuli negativnu tradiciju protiv Portugala. Veseli dobro ozračje u reprezentaciji nakon Rusije, posebno kod starijih igrača koji kao da su drugo mjesto na Svijetu doživjeli kao neuspjeh!