PRVE REAKCIJE

ZLATKO DALIĆ: Ako Bog da bit ćemo svjetski prvaci!

P. N.

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS



MOSKVA Izbornik Zlatko Dalić uspio je odoliti velikoj euforiji, ostao je nakon utakmice čvrsto na zemlji.


– Ušli smo u zasluženo u finale. Svaka čast mojim igračima, čestitam im i mogu im samo reći da nisu normalni. Kako smo igrali to je fantazija, kako smo se borili… To je za povijest. Hvala igračima, oni su najzaslužniji. Hvala navijačima u Hrvatskoj, BiH i po cijelom svijetu. Finale? Guramo naprijed, hodamo, nismo stali, još jedna utakmica je pred nama. Ne mislimo stati. Nismo još zlatni, ali ako Bog da bit ćemo! Možda još nismo svjesni što smo napravili, ali ni svijet jer igramo finale, a nemamo gdje igrati utakmice – govorio je Dalić neposredno nakon utakmice. Kaže da nije klonuo nakon lošeg početka protiv Engleza.


– Dragi Bog sve vidi i prati. Fascinantno je kako nitko od igrača ne želi van iz igre, svi se bore i trude. Prvog dana kad smo se skupili ja sam gurao, a sada igrači guraju mene. Došli smo u finale, napravili senzaciju, te ušli u povijest. Nitko nas nije tu očekivao, ali mi smo pokazali koliko smo hrabri i ponosni i zato nas je dragi Bog nagradio. Na poluvremenu sam rekao igračima ne smijete posustati i izgubiti glavu, ako prihvatimo njihov način igre – izgubit ćemo sve. Rekao sam idemo u nastavku okretati stranu i spustiti loptu. Bili smo strpljivi i dali gol preko Perišića. Nakon toga smo fantastično igrali. Na kraju smo dali drugi gol – dodao je Dalić i okrenuo se Francuzima.




– Došli su do finala preko defanzivnog stila igre, branili su se protiv svih i čekali na kontre preko brzonogog Mbappea. Nisu imali posjed lopta, ali su zato imali dobru agresiju, defanzivu i organizaciju utakmice. Možda je ovo prilika da im se osvetimo za vatrene iz 1998. godine – kazao je Dalić.