Premier liga

Wolverhampton šokirao Tottenham, Spursi poraženi nakon pet pobjeda

Hina



LONDON Nogometaši Wolverhamptona priredili su iznenađenje u 20. kolu engleskog prvenstva pobijedivši na Wembleyju Tottenham sa 3:1 čime su prekinuli pobjednički niz Spursa od pet uzastopnih pobjeda.


U zadnja dva kola Spursi su zabili čak 11 golova – šest Evertonu, a pet protiv Bournemoutha, i pobjedom protiv prosječnog Wolverhamptona mogli su se približiti vodećem Liverpoolu na samo tri boda minusa. Međutim, odigrali su slabo što su gosti iskoristili za veliku pobjedu. Tottenham ne samo da se nije približio Liverpoolu, već će ukoliko Manchester City u nedjelju pobijedi na gostovanju Southampton, pasti na treće mjesto.


Harry Kane je u 22. minuti sjajnim udarcem sa 20-tak metara iskosa zabio za vodstvo domaćina i činilo se kako će domaćin rutinski stići do bodova. No Wolverhampton se nije predavao i u 72. minuti je izjednačio Willy Boly, a deset minuta kasnije Meksikanac Raul Jimenez je šokirao Wembley postigavši pogodak s ruba kaznenog prostora. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika gosti su riješili u 87. minuti kada je Helder Costa nakon brze kontre zabio za 3:1.




U derbiju začelja Fulham je pobijedio Huddersfield sa 1-0 golom Aleksandra Mitrovića u prvoj minuti sudačke nadoknade. Mitrović je tako spasio Aboubakara Kamaru koji je osam minuta ranije promašio kazneni udarac za domaćine.


Identičnim rezultatom Cardiff City je na gostovanju pobijedio Leicester City, a pogodak odluke zabio je Victor Camarasa u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je u 75. minuti imao jedanaesterac, ali je James Maddison bio neprecizan. Pokušao je zbuniti golmana tako što je usporio u pola zaleta, ali nije uspio. Pucao je u donji lijevi kut, ali je Neil Etheridge ostao miran i obranio mu je šut.


Rezultatom 1:0 završio je i susret između Brightona i Evertona, a pobjedu domaćinu donio je Jurgen Locadia u 59. minuti. Bila je to prva pobjeda Brightona protiv Evertona nakon 1982. godine.


Watford i Newcastle United su odigrali 1:1. Poveli su gosti u 29. minuti golom Rondona. Bio je to njegov peti gol u zadnjih osam susreta, a prije toga mu je za pet golova trebalo čak 30 utakmica. Izjednačio je Abdoulaye Doucoure u 82. minuti


Na ljestvici vodi Liverpool sa 51 bodom i utakmicom manje, na drugom mjestu je Tottenham sa 45 bodova, a Manchester City na trećoj poziciji ima 44 boda. Slijede Chelsea (40), Arsenal (38), Manchester United (32)…