Hrvatski nogometni savez

Veliki ispit u rujnu: Vatreni idu na noge Ronaldu i društvu

Hina

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

HNS je dogovorio i protivnika za slobodan listopadski termin - tri dana nakon spektakularnog domaćeg okršaja s Englezima u Ligi nacija, izabranici Zlatka Dalića igrat će protiv Jordana. Taj je susret na rasporedu 15. listopada u Hrvatskoj, a bit će to prvi sraz Vatrenih s četvrtfinalistom Azijskog kupa iz 2004. i 2011. godine, dodaje HNS.



ZAGREB – Hrvatski nogometni savez (HNS) dogovorio je dvije prijateljske utakmice u slobodnim terminima Lige nacija, u kojima je prema propisima Europske nogometne federacije (UEFA) obvezan igrati pa će tako Hrvatska u rujnu gostovati kod Portugala, a u listopadu će ugostiti reprezentaciju Jordana, objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama HNS-a.


Vatreni će 6. rujna gostovati kod aktualnog europskog prvaka Portugala, pet dana uoči gostovanja kod Španjolske u prvom nastupu u novom reprezentativnom natjecanju, Ligi nacija.


Hrvatska je s Portugalom već igrala na EP-u 1996. godine u Engleskoj (0-3), u prijateljskim utakmicama 2005. godine u Coimbri (0-2) i 2013. godine u Ženevi (0-1) te na EP-u 2016. godine u Francuskoj (0-1, produžetak).




Hrvatska reprezentacija ove je godine već igrala prijateljske utakmice sa sudionicima Svjetskog prvenstva Peruom i Meksikom, a u lipnju je čekaju okršaji s peterostrukim svjetskim prvacima Brazilcima te reprezentacijom Senegala, također sudionikom SP-a. Uz susret s Argentinom na SP-u te četiri utakmice s Engleskom i Španjolskom u Ligi nacija, Hrvatska će u 2018. godini odigrati barem šest utakmica s bivšim svjetskim prvacima odnosno barem osam utakmica s reprezentacijama koje su osvajale kontintentalne titule (Brazil, Argentina, Španjolska, Peru, Meksiko, Nigerija, Portugal).


HNS je dogovorio i protivnika za slobodan listopadski termin – tri dana nakon spektakularnog domaćeg okršaja s Englezima u Ligi nacija, izabranici Zlatka Dalića igrat će protiv Jordana. Taj je susret na rasporedu 15. listopada u Hrvatskoj, a bit će to prvi sraz Vatrenih s četvrtfinalistom Azijskog kupa iz 2004. i 2011. godine, dodaje HNS.