Napadaču Rijeke ističe ugovor

Vedran Gerc: Moje vrijeme na Kantridi je prošlo

Denis Frančišković

Žao mi je i teško to reći, no nisam dobio pravu priliku. Uvijek mi govore da se strpim – kaže Gerc



RIJEKA Robert Lisjak prvi je na Kantridi otvorio uvijek mučnu sezonu pregovora. Uoči odlaska predsjednika Roberta Komena u brazilsku misiju, standardni čuvar mreže »bijelih« odradio je prvu rundu pregovora. Osim Lisjaka ugovori ističu maloj koloniji igrača (Budicin, Landeka, Gerc, Pelin, Pilčić, Baković), pri čemu je koprivnički čuvar mreže koji je ove sezone najstandarniji u »bijelom« dresu, očito prva želja čelnika i struke. Osim toga, riješiti na vrijeme pitanje prvog vratara svakako je prioritet slaganje svake nove, prave momčadi. Nakon »Slaven Belupa« i »Istre 1961« Lisjak se prošle godine skrasio na Kantridi, a dojam je da su u obostarnom interesu profitirali i klub i igrač.


– Istina je, započeli smo pregovore, klub je iznio svoje uvjete, ja svoje. Za vjerovati je da ćemo se naći – kaže Lisjak. – Na mogu nešto preopširno o svemu reći jer nastavak razgovora tek slijedi. Ovo je tek početak. U »Rijeci« mi se sviđa, htio bi ostati na Kantridi, naravno da bih i otišao ako uleti neka posebna ponuda koja se ne može odbiti.   

Lisjakovi pregovori


U krug predstojećih razgovora ulazi i Vedran Gerc, 25-godišnji napadač »bijelih« koji je stalno na granici prve i druge momčadi. Odlaskom Radmira Đalovića riječki je napad praktički osuđen na njegove i usluge Pilčića i Đurišića. No, sudeći po izjavama samog Gerca on se ne vidi previše u projektu nove momčadi. Ne odbacuje tu mogućnost, želi prije svega igrati, ali…



Malo nas je dijelilo od borbe za Europu do borbe za ostanak





– Čini mi se da je moje vrijeme na Kantridi prošlo – znakovito poručuje Gerc. – Žao mi je i teško to reći, no nisam dobio pravu priliku. »Rijeka« je moj klub, ali uvijek mi govore da se strpim. Prvo je u prvom planu bio Ahmad Sharbini, potom Radomir Đalović. Ali događalo se da sam zabio i tri gola, Đalović imao žute, a ja sjedio na klupi. Jednostavno nije bilo prave šanse koja treba svakom igraču.


Napadač Riječana iz vlastitog inkubatora nije još razgovarao na tu temu. Izuzme li se Lisjak, glavnina pregovora prolongirana je za vrijeme nakon Komenovog povratka. U cijeloj priči prvo se za stolom s Predsjedništvom očekuje Elvis Scoria. Njemu će detaljnije biti predočena nova klupska strategija i budžet predviđen za formiranje prve momčadi.   

Sa Scorijom korektno


– Trener Scoria je korektan prema meni, dosta razgovaramo. Profesionalac sam i poštujem trenera i svoj klub. Ne nužno, ali počinjem tražiti novi klub. No, otvorena je i opcija da razgovaramo, da ostanem – dodaje Gerc koji je očito na raskrižju karijere. Kao i ostatak momčadi smatra da preostale tri utakmice u kojima se »Rijeka« ne bori za »ništa« treba krajnje korektno odraditi.


– Malo nas je dijelilo od borbe za Europu do borbe za ostanak – kaže Gerc koji će se složiti da »Rijekini« navijači zaslužuju puno više.


– Bilo je dosta turbulencija i trzavica, sve je bilo super dok smo na startu bili prvi. Nismo se znali nositi s tim, u nastavku prvenstva smo pali. Ipak, »Rijeka« je profitirala primjerice sa Čulinom koji je velika budućnost kluba – zaključuje Gerc.