Pouzdani vratar

Vargić kapitulirao nakon 783 minute: ‘Žao mi je, ali najbitniji su bodovi’

Ivan Volarić

Ilustracija R. Brmalj

Ilustracija R. Brmalj

Nakon stanke slijedi pravo »kreševo«: »Lokomotiva«, »Dinamo«, »Hajduk«... Možda i prijelomne utakmice za ostanak u borbi za sam vrh ove jeseni



RIJEKA Napadač »Zagreba« Gabrijel Boban označio je kraj impresivnog niza vratara Ivana Vargića koji 783 prvenstvene minute nije primio pogodak. Od pogotka Franka Andrijaševića u sudaru protiv »Lokomotive« pa do 88. minute ogleda protiv »pjesnika« kada se Bobanova lopta zakoprcala u Vargićevoj mreži, a HNL rekord Ivana Kelave do daljnjega ostao netaknut.


– Prije svega, za ovaj niz bez primljenoga gola zaslužna je cijela ekipa i mogu reći samo riječi pohvale za ekipu. U ovom nizu sigurno su svi moji suigrači dali svoj doprinos i ja im zahvaljujem. Do sada u tom kontekstu nisam spomenuo trenera vratara Mladena Žganjera s kojim stvarno imam odličan odnos i sigurno da je ovaj niz plod njegova rada – rekao je Vargić, koji nije pritom mislio ništa loše o Žganjerovu prethodniku Siniši Ćaleti.


– S Ćaletom sam stvarno imao odličan odnos, također je odlično radio. Ne bih rekao da je ovaj niz samo moj ili niz ekipe, već i ogledalo rada trenera Žganjera i Ćalete. Ništa se bitno u treningu nije promjenilo. Trener Žganjer jednostavno traži koncentraciju i da budemo maksimalni svih 90 minuta jer dobro zna kakva smo ekipa. Ne dopuštamo suparniku puno prilika i bitno je da budeš koncentriran na tu jednu ili dvije lopte. Žganjer traži potpunu koncentraciju – nastavlja Vargić koji ima za čim žaliti. Kelavin rekord od 950 minuta bez primljenoga gola nije bio tako daleko. Tko zna kako bi sve izgledalo da je Vargić uspio sačuvati svoju mrežu još nekoliko minuta protiv »pjesnika«…




– Sigurno da mi je žao što nismo uspjeli izdržati nakon toliko minuta bez primljenoga gola, ali to je nogomet. Međutim, meni je najbitnije da smo uvjerljivo dobili utakmicu i približili se »Dinamu« i »Hajduku«. To je jedino bitno u ovom trenutku, a rekordi su ipak više za vas cijenjenu gospodu novinare i za mene kada jednom budem završio karijeru da se mogu hvaliti klincima kako tata nije primio gol.


Nakon stanke slijedi pravo »kreševo«: »Lokomotiva«, »Dinamo«, »Hajduk«… Možda i prijelomne utakmice za ostanak u borbi za sam vrh ove jeseni.


– To su samo tri utakmice, istina s direktnim suparnicima za vrh »Dinamom« i »Hajdukom«. Vidimo da svako kolo netko od nas kiksa, odnosno ne postigne rezultat koji se predviđa. Ne vjerujem da su odlučujuće, ali sigurno bitne da ostanemo u vrhu ili prestignemo »Dinamo« ili »Hajduk« – rekao je Vargić.