Smetaju ga priče

Trener Intera Samir Toplak: Boli me briga za Rijeku i Dinamo

Ivana Vaupotić

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Agresivni su, ubojiti i izuzetno dobro koriste prostor. Ma, »Rijeka« izgleda jako moćno. Tu negdje je i moja vizija nogometa. Osim toga, preokret koji su napravili kod »Osijeka« sigurno im je dao jak vjetar u leđa. Ako »Rijeka« ove sezone ne osvoji prvenstvo, krivca mora tražiti samo u svojim redovima – zaključuje Toplak



ZAPREŠIĆ Prvo kolo proljetnog dijela prvenstva »Interu« je donijelo bod s gostovanja kod »Cibalije«, a samim time i mir za nastavak sezone i današnji ogled s »Rijekom«.


– Ta utakmica u Vinkovcima nam je bila izuzetno važna. Ostvarili smo cilj i zadržali »Cibaliju« na istom bodovnom razmaku. Sada čekamo »Rijeku« bez grča i opterećenja – tumači trener »Intera« Samir Toplak.


U skladu s time, 46-godišnji stručnjak iz Kneginca spremno je izdiktirao udarnu postavu bez trojice ozlijeđenih igrača, Kolara, Ottochiana i Mamuta.




– Ako moram sakrivati sastav za utakmicu s liderom prvenstva, onda je sve otišlo k vragu – smije se zaprešićki šef struke.


Tijekom ovog tjedna medijski prostor su punile teze o ponuđenoj stimulaciji iz Maksimirske 128 za otkidanje bodova lideru MAXtv Prve lige. Uz to, mnogi su tvrdili da će Zaprešićani i bez navodne novčane nagrade danas ginuti kako bi pomogli »Dinamu«.


– Neopisivo me smetaju te priče da mi igramo za nekoga. Ispada da za našu sportsku javnost u hrvatskom nogometu postoje samo »Rijeka« i »Dinamo«, a svi ostali su tu samo zbog njih, da popune broj i nekome pomognu. To su najobičnije gluposti. U drugim prvoligašima se jednako naporno trenira i radi za što bolji rezultat – dodaje trener »Intera«.


Prema njegovim riječima, Zaprešićane vode isključivo sportski motivi.


– Boli me briga za »Rijeku« i »Dinamo«. Mene zanimaju samo pozitivni rezultati »Intera«. Za nas je motiv prilika da budemo prvi koji će nakon više od godinu dana pobijediti »Rijeku« u prvenstvu. Nema veće nagrade od dobre igre protiv najjačih. Zato ćemo i u idućem kolu pokušati napraviti iznenađenje u Maksimiru – objašnjava Toplak.


Naravno, i njemu je jasno da se za pozitivan rezultat mora poklopiti puno toga. Iz tog razloga Toplak ne pridaje preveliku važnost podatku da »Rijeka« već deset godina nije slavila pobjedu u Zaprešiću.


– To je samo statistika koju je lijepo vidjeti. Mi smo u zadnjih šest prvenstvenih utakmica s »Rijekom« osvojili četiri boda, ali činjenica je da su oni osamdeset posto vremena bili bolja momčad. Ta statistika možda nam donese prednost na psihološkom planu. Recimo, ako »Rijeka« kod 0:0 promaši neke izgledne prilike pa ih saznanje o tih deset godina uvede u nervozu. No, da bismo uopće došli do toga, moramo biti na vrlo visokoj razini – kaže Toplak, uz napomenu da mu se jako sviđa igra »Rijeke«.


Kako sam tvrdi, to je nogomet po njegovom guštu.


– Agresivni su, ubojiti i izuzetno dobro koriste prostor. Ma, »Rijeka« izgleda jako moćno. Tu negdje je i moja vizija nogometa. Osim toga, preokret koji su napravili kod »Osijeka« sigurno im je dao jak vjetar u leđa. Ako »Rijeka« ove sezone ne osvoji prvenstvo, krivca mora tražiti samo u svojim redovima – zaključuje Toplak.