Dinamo slavio, ali...

“Svetinja nije na prodaju”: Sablasno prazne tribine Maksimira, veliki prosvjed BBB-a

Hina

snimio Denis LOVROVIĆ

snimio Denis LOVROVIĆ

Nikola Jurčević je premijeru na klupi Dinama odradio uspješno i 'modri' su nakon dva uzastopna poraza pobijedili Rudeš 2-0



 U prvom susretu pod vodstvom novog trenera Nikole Jurčevića nogometaši Dinama pobijedili su Rudeš 2-0, dok je Inter na gostovanju pobijedio Lokomotivu sa 3-2 nakon što je gubio 0-2.


Nikola Jurčević je premijeru na klupi Dinama odradio uspješno i ‘modri’ su nakon dva uzastopna poraza pobijedili Rudeš 2-0. Premda nije briljirao, Dinamo je očekivano stigao do bodova protiv ‘fenjeraša’ lige. Pobjeda ‘modrih’ je mogla biti i uvjerljivija, ali su susret obilježili brojni promašaji igrača Dinama. Golove za Dinamo zabili su Mario Gavranović (45+1) i Dani Olmo (66).


Utakmica je odigrana pred sablasno praznim tribinama maksimirskog stadiona na kojima se okupilo svega stotinjak navijača. Bad Blue Boysi su bojkotirali utakmicu organiziravši u isto vrijeme prosvjed pod nazivom »Svetinja nije na prodaju«.




Boysi su se okupili na Kvaternikovom trgu u 17 sati i krenuli u prosvjednu šetnju prema Maksimiru uz pjesmu i brojne zastave i transparente. Navijači Dinama poslali su vodstvu kluba jasnu poruku »Dinamo nije na prodaju i hoćemo izbore«. Cijelo vrijeme pratila ih je policija, no nisu zabilježeni nikakvi incidenti.


Foto: D. LOVROVIĆ


Foto: D. LOVROVIĆ



U drugom subotnjem susretu Inter je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu 3-2 premda su ‘lokosi’ vodili 2-0. Utakmicu je pratilo svega 30-tak gledatelja što je najmanja posjeta na nekoj od Lokomotivinih domaćih utakmica. Do sada je neslavni rekord iznosio 67 gledatelja na utakmici protiv Zadra 2011. godine na stadionu Maksimir.


Foto: D. LOVROVIĆ


Foto: D. LOVROVIĆ



Lokomotiva je povela golovima Kolingera (13) i Krstanovića (42), ali je Inter uspio okrenuti rezultat golovima Andrića (45-11, 62) i Datkovića (80) koji je zatresao vlastitu mrežu.


Kolo u nedjelju zatvaraju Osijek i hajduk, te Rijeka i Cibalia. Na ljestvici vodi Dinamo sa 59 bodova, Hajduk je drugi sa 50 bodova, dok je Rijeka treća sa 47 bodova.


Foto: D. LOVROVIĆ


Foto: D. LOVROVIĆ