Šef HNS-a

ŠUKER TVRDI ‘Dalić sigurno ostaje i vodi Hrvatsku na EURO 2020!’

Marko Cvijanović

Foto Marko Cvijanović

Foto Marko Cvijanović

Siguran sam da ćemo naći zajednički jezik, postići dogovor i da će Zlatko Dalić voditi Hrvatsku na Europskom prvenstvu 2020. godine! – kaže Šuker



Slučajan susret u vrbenskom »portu«… Predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza, Davor Šuker, odmara na vinodolskoj rivijeri i tek se povremeno zaželi čari »zlatnoga otoka« pa doleti brodicom preko kanala na popodnevni izlet. Službene razgovore otkazao je do daljnjega, ali uoči skorašnjega sastanka s izbornikom Zlatkom Dalićem ipak nije mogao ostati »zakopčan« do kraja…


– Ne mogu pobjeći od novinara ni kad sam na odmoru, svugdje vas ima… Punim baterije u Novom Vinodolskom, more, sunce, kupanje… Trebalo mi je odmora poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji – kaže Šuker uoči najavljenoga sastanka s izbornikom koji je poslije povijesnoga srebra ostavio dvojbe glede svoje budućnosti za kormilom »kockastih«, zamjerajući nekim članovima hrvatske nogometne Vlade pokušaj smjene tijekom američke turneje pred odlazak u Rusiju. Što kaže predsjednik, odlazi li Dalić ili ostaje?


– Razgovor s izbornikom će u svakom slučaju biti konstruktivan, za dobrobit hrvatskog nogometa. Otvoreno ćemo popričati o svemu. Siguran sam da ćemo naći zajednički jezik, postići dogovor i da će Zlatko Dalić voditi Hrvatsku na Europskom prvenstvu 2020. godine! – uvjeren je Šuker.




Sve, dakle, ukazuje na pozitivan rasplet priče koja je zaintrigirala hrvatsku nogometnu javnost poslije epohalnoga rezultata na ruskom Mundijalu. Pogotovo uslijed Dalićevih dvojbi koje su otvorile mnoga pitanja. Ako je suditi po Šukerovom optimizmu, nova era »srebrnih« ipak će početi tamo gdje je završila ruska bajka. Sa Zlatkom Dalićem na klupi.