Gorica vs. Rijeka

SERGEJ JAKIROVIĆ: Rijeku muči realizacija i ništa drugo

Ivana Vaupotić

Sergej Jakirović/Foto Arhiva NL

Sergej Jakirović/Foto Arhiva NL

Volio bih da i za nas govore da smo u krizi, a da mi stvaramo sedam, osam prilika po utakmici - kaže trener Gorice



VELIKA GORICA Subotnja utakmica s »Rijekom« na stadionu SRC Velika Gorica za turopoljskog prvoligaša nosi veliki izazov. Naime, »Gorica« na svom terenu nije zatresla mrežu suparnika već 201 minute, od sraza s posljedneplasiranim »Rudešom« (2:0). Preciznije, u zadnja dva domaća nastupa Velikogoričani su uknjižili poraze od »Dinama« (0:1) i »Lokomotive« (0:3).


– Unatoč tome, »Rijeku« dočekujemo u sjajnom raspoloženju. Svi igrači su spremni i konkuriraju za momčad. Atmosfera je odlična, bez obzira na poraz od »Lokomotive« koji smo zaslužili. Sada nas očekuje još teža utakmica. S »Lokomotivom« naš vezni red nije bio na pravoj razini, i zato smo bili bezopasni u napadu. Nadam se da nam se to sada neće ponoviti – kaže Sergej Jakirović, trener »Gorice«, koji danas odrađuje drugu od dvije utakmice suspenzije zarađene zbog isključenja na gostovanju kod »Osijeka«.


Na spomen činjenice da je »Rijeka« u zadnjih pet kola HT Prve lige osvojila samo četiri boda, 41-godišnji stručnjak samo će se nasmijati.– Po meni, »Rijeka« ima možda i najbolju pas igru u našoj ligi. Volio bih da i za nas govore da smo u krizi, a da mi stvaramo sedam, osam prilika po utakmici. Onaj tko je gledao utakmice »Rijeke« zna da njih muči realizacija, i ništa drugo – dodaje Jakirović koji je u sezoni 2007./08. odigrao dvadeset prvenstvenih uta