Američka turneja

SEDMORICA NOVIH STARTERA Dalić će protiv Meksika ispremiješati momčad, ulaze Pjaca i Rebić

Marko Cvijanović

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Sasvim je izvjesno da će od prve minute istrčati barem sedmorica novih igrača. Pritom je vrlo vjerojatno da će na lijevoj strani u zadnjoj liniji umjesto Strinića priliku dobiti Pivarić



S obzirom na činjenicu da su šestorica igrača (Modrić, Perišić, Brozović, Subašić, Mandžukić, Kalinić) napustila američku turneju poslije utakmice s Peruom, izvjesno je da će momčad uoči dvoboja s Meksikom u Dallasu doživjeti velike promjene.


Sasvim je izvjesno da će od prve minute istrčati barem sedmorica novih igrača. Pritom je vrlo vjerojatno da će na lijevoj strani u zadnjoj liniji umjesto Strinića priliku dobiti Pivarić. U postojanom sustavu 4-2-3-1 na vratima će Subašića zamijeniti Lovre Kalinić, a u zadnjoj liniji svoja mjesta zadržati Vrsaljko, Ćorluka i Vida.


Dva mjesta na pozicijama zadnjih veznih igrača zauzet će Rakitić i Badelj, na krilima igrati Pjaca (desno) i Rebić (lijevo), a iza jedinoga napadača Kramarića od prve minute zaigrati Kovačić. Iako je Dalić u nekim razmišljanjima uoči američke turneje razmatrao mogućnost provjere novog sustava (3-5-2), možda ga poraz od Perua ipak omete u svojevrsnim »ekshibicijama«.




Iz San Francisca za »kockaste« stižu dobra i loša vijest. Dobra je da je njihov protivnik u skupini na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Island, uvjerljivo poražen, a loša da je na toj istoj utakmici protivnik u drugoj utakmici na američkoj turneji, Meksiko, odigrao maestralnu utakmicu i pobijedio 3:0.


Inače, Islanđani su do ove utakmice imali tri pobjede u nizu, a Meksiko ostao neporažen i u sedmoj utakmici zaredom. Izbornik idućeg protivnika Hrvatske, Juan Carlos Osorio, bio je zadovoljan načinom na koji su se njegovi igrači nosili s defenzivnom igrom Islanda.