Primera

Rakitić asistent za pobjedu Barcelone protiv Seville

Hina

Reuters

Reuters



 Vodeći sastav španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona u susretu je 11. kola Primere na svom Camp Nou svladao Sevillu sa 2-1 (1-0).


Junak pobjede Barcelone bio je Paco Alcacer koji je postigao oba pogotka za svoj sastav, prvoga u 23., a drugoga u 65. minuti. Asistent za drugi, pokazalo se pobjednički, pogodak bio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je uputio oštar centaršut s desnog krila koji je Alcacer proslijedio u mrežu.Za Sevillu je nakratko izjednačio Pizarro u 59. minuti.Rakitić je igrao do 89. minute za Barcelonu koja sada ima 31 bod, četiri više od druge Valencije. Sevilla je ostala peta sa 19 bodova.

Ranije u subotu je drugoplasirana Valencia na svojoj Mestalli svladala Leganes s uvjerljivih 3-0 (1-0), dok je madridski Atletico u kao gost u A Coruni svladao Deportivo sa 1-0 (0-0). Strijelci za sedmu uzastopnu pobjedu »šišmiša« bili Parejo (14), Rodrigo (71) i Santi Mina (82-11m), a jedini gol na utakmici u Galiciji postigao je Thomas Partey u prvoj minuti sudačke nadoknade preciznim udarcem sa 20-ak metara nakon kombinacije s Gabijem.


Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko ostao je čitavu utakmicu na klupi Atletica koji je sada treći sa 23 boda, tri više uz utakmicu više od četvrtog Reala.