Organizirano gledanje

RIVA KLJUČALA Pogledajte kako su Riječani bodrili kockaste: ‘A sada nam dajte tog Messija!’

Denis Frančišković

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Više od 1.400 kilometara od Kalinjingrada navijačko srce nije kucalo ništa slabije nego na mjestu događanja. Naprotiv... A kad je Modrić s »bijele točke« zaokružio startni trobod u skupini, navijačka Rijeka mogla je početi slaviti. Subota navečer, dobro društvo, pobjeda Hrvatske...



RIJEKA »A sve to zbog vatrenog srca koje ispod svetog dresa kuca«, uz stihove domaće glazbene skupine Connect, najbolje bi se moglo opisati ozračje na riječkoj Rivi, žili kucavici i navijačkom srcu, pomalo već kultnom mjestu gdje Riječani tradicionalno prate »kockaste« na velikim natjecanjima. Više od 1.400 kilometara od Kalinjingrada navijačko srce nije kucalo ništa slabije nego na mjestu događanja. Naprotiv… A kad je Modrić s »bijele točke« zaokružio startni trobod u skupini, navijačka Rijeka mogla je početi slaviti. Subota navečer, dobro društvo, pobjeda Hrvatske… Za većinu nije bilo boljeg motiva kako dobro proslaviti ugodan lipanjski vikend i još slađe zaspati.


Gat Karoline Riječke je u pravom smislu bio popločen kockicama. Navijači u prepoznatljivom dekoru, oboružani hrvatskim dresovima, zastavama, trubama i šalovima po starom dobrom običaju okupirali su kraj uz Riječku luku. A atmosfera? Rasla je poput kvasca. Kao i hrvatska igra u prvom poluvremenu. Prigode Perišića i Kramarića dizale su Celzijuse, a kad je lopta napokon završila u nigerijskoj mreži, erupcija slavlja raspametila je doslovno sve. Baklje su osvjetlile rivu, dimna zavjesa nakratko napravila pomutnju, poletjele su plastične čaše… Hrvatska je povela, a srce vatreno jače zakucalo.


– Reprezentacija je reprezentacija, Hrvatska je Hrvatska. Živimo za ovo. Idemo samo hrabro naprijed. Atmosfera je zasad dobra, a bit će sve bolja i bolja kako prvenstvo bude išlo naprijed – ustvrdila je Lucija Guščić, koja je u društvu Magdalene, Laure, Korine i Ivane sa zanimanjem pratila susret na video zidu. Reklo bi se, navijački kvintet za pet…




Ništa lošija atmosfera nije bila niti u muško-ženskom navijačkom društvu iz prvih redova. Oni su doslovno zaraženi navijanjem.


– Prvih dvadeset minuta nismo bili baš nešto, ali poslije smo proigrali. Preuzeli smo posjed, dali gol i to je to. Idemo dalje! Atmosfera je vrhunska, nadam se da će najbolje biti protiv Argentine. Volio bih da dobijemo, makar 1:0. Ma, najvažnije je da prođemo skupinu, onda će vjerujem biti lakše, iako je svaka utakmica odlučujuća – vidno emotivan zborio je Stefano Sertić.


Navijački šušur dominirao je i u okolnim kafićima u središtu grada. Velikih ekrana, puno piva i navijačkih pjesama bilo je ono čega nije smjelo nedostajati. Navijači nisu zakazali niti u jednom segmentu. A sada nam dajte Argentinu i Messija, moglo se znakovito čuti od dijela hrvatskih navijača.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin



Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin



Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin