Svijet je katkad doista mali…

RIJEČANI U ROSTOVU NA DONU Sada je stvarno sve moguće, pehar je uz nas…

Marko Cvijanović

Dražen Miličić, Neda Mladenić Miličić i Josip Vukoja / Foto Marko GRACIN

Dražen Miličić, Neda Mladenić Miličić i Josip Vukoja / Foto Marko GRACIN



ROSTOV NA DONU Svijet je katkad doista mali… Popodnevna je žega bila na vrhuncu, Celzijusi u zraku dosezali su sve više vrijednosti, a mjesto u hladu bilo je rijetka privilegija. I onda… Jedna je hrvatska navijačica iz ruksaka izvadila kopiju zlatnog pokala što će 15. srpnja u Moskvi u zrak podignuti prvak svijeta. I odmah privukla pažnju. U tren je nastala upečatljiva fotografija: troje hrvatskih navijača ljubi pokal. Priča, naravno, ima i svoju pozadinu. Vlasnica zlatnoga pokala je rođena Riječanka! Neda Mladenić Miličić. U Rostov na Donu stigla je sa suprugom, također Riječaninom, Draženom Miličićem, a zatekli su se na rijeci u društvu Josipa Vukoje iz Širokog Brijega. Miličići žive u Švicarskoj, Josip u Njemačkoj. Svo troje stiglo je iz Nižnjeg Novgoroda gdje su pratili veličanstvenu pobjedu “kockastih” nad Argentinom.


– Mi mislili odgledat ćemo te dvije utakmice u skupini i to je to, kad ono… Razvalimo Argentinu s Messijem! Sad je stvarno sve moguće, pehar je uz nas, jer… Hrvatska ide do finala! – kaže Dražen, “glasnogovornik” Mladenića i Miličića, koji su se silno obradovali kad su čuli da će se njihova priča čitati u Novom listu.


– Novi list? Pa ne može bolje! Samo da znate da sam ja još 1984. godine preko “omladinske” radio na Školjiću i sortirao Nove listove kako bi svi kuponi bili na svom mjestu. Eto, već tada sam držao do Novog lista, ova priča je nagrada za moj trud, ha, ha, ha…