I dalje neporažen

Prva HNL: Dinamo kao domaćin slavio protiv Lokomotive i povećao vodstvo na ljestvici

Hina

 U utakmici 16. kola Prve HNL Dinamo je kao domaćin slavio protiv Lokomotive s 2-0 (1-0) i povećao svoje vodstvo na ljestvici. Dinamo je i dalje neporažen u ogledima s Lokomotivom, sada ima 26 pobjeda i jedan remi, a današnjim trijumfom povećali su prednost na ogromnih 12 bodova ispred prvog pratitelja Osijeka.

Dinamo je poveo u 18. minuti kada je bivši igrač Lokomotive Ivan Fiolić pogodio iz blizine nakon ubačaja Sose s lijeve strane. Lokomotiva je imala dvije sjajne prilike za izjednačenje preko Chaga (36) i i Ivanušeca (48), ali je oba puta vratar lidera Livaković upisao sjajne obrane. U 77. minuti Henriquez je mogao riješiti pitanje pobjednika, ali u situaciji kada je bio sam ispred vratara puca pored vrata. U 80. minuti je isključen igrač gostiju Denis Kolinger, a u 90. minuti je Čeh Jan Lecjaks postigao svoj prvi pogodak u Dinamovu dresu za konačnih 2-0.


Dinamo vodi s 40 bodova ispred Osijeka koji ima 28, dok je Lokomotiva ostala šesta s 21 bodom.Susret se igrao na stadionu u Maksimiru, a sudio je pred 1300 gledatelja Strukan iz Splita.Strijelci: 1-0 Fiolić (18), 2-0 Lecjaks (90)Crveni karton: Kolinger (80, Lok)