Kombinirana momčad bijelih odigrala prijateljsku utakmicu na Mavrincima

Pljesak na kraju uspavanke: “Rijeka” svladala “Grobničan”

Ivan Volarić

»Crveni« su minimalnom porazu unatoč potvrdili svoj uzlet forme u proljetnom dijelu sezone. U kombiniranoj momčadi »Rijeke« bilo je pak previše neraspoloženih igrača i praznoga hoda, iako treba reći da su protiv sebe imali težak teren, koji nije bio saveznik momčadi koja je težila kombinatornoj igri

ČAVLE Petostinjak gledatelja, uglavnom navijača »Rijeke« s Grobnika, zapljeskao je igračima obje momčadi istekom susreta koji je više mogao zadovoljiti trenera »Grobničana« Gorana Gajzlera nego njegovog kolegu Matjaža Keka. »Crveni« su minimalnom porazu unatoč potvrdili svoj uzlet forme u proljetnom dijelu sezone. U kombiniranoj momčadi »Rijeke« bilo je pak previše neraspoloženih igrača i praznoga hoda, iako treba reći da su protiv sebe imali težak teren, koji nije bio saveznik momčadi koja je težila kombinatornoj igri. Osim toga u bijelim dresovima istrčalo je puno igrača koji su dugo izvan stroja. Kod nekih je to itekako vidljivo kao što je Damir Zlomislić. Svidjeli su se s druge strane Nikola Pokrivač, koji je autoritativno vodio momčad na sredini terena, a solidni su bili Zoran Kvržić i Marin Leovac. U nastavku je za kombiniranu momčad »Rijeke« zaigrao i nigerijski napadač Solomon. Ostaje nejasno što je radio na Mavrincima u trenucima kada je »Pomorac« igrao svoju prvenstvenu utakmicu u Žuknici.


Stadion Mavrinci. Gledatelja: 500. Sudac: Frlan (Podhum). Strijelac: 0:1 Sharbini (3′).GROBNIČAN: Milić, Jukić, Nenadić, Miculinić, Glavaš, Poropat, Cianci, Prelčec, Burić, Sertić, Sobotinčić. Još su igrali: Ciani, Gašpert, Vukelić, Prtenjača, Conjar, Mujdžić, Ćufta, Sedlić.RIJEKA: Prskalo (od 82′ Raspor) – Boras (od 85′ Gerarld), Tahir, Mitrović, Leovac (od 61′ Bertoša) – Pokrivač, Zlomislić (od 61′ Pušić) – Kvržić (od 61′ Jugović), Alispahić (od 46′ Solomon), Sharbini (od 61′ Kramarić) – Ajayi (od 71′ Faisal).


Velika nada prošle zime potpisala je ugovor s »Rijekom« i poslana na posudbu u Kostrenu gdje još uvijek nije dočekala svoje prve drugoligaške minute. Jedno je sigurno nakon utakmice protiv »Grobničana«. Solomon je zdrav, sve ostalo u njegovu nastupu nije vrijedno spomena. Za »bijele« je prvi put nastupio i prije nekoliko tjedana pristigli Nigerijac, veznjak Gerarld.Ono najvažnije zbivalo se na početku i samom kraju prve dionice, te početkom nastavka. U 3. minuti Pokrivačeva dijagonala »prepolovila« je obranu domaćih. Kvržić i Boras izmjenili su dodavanje na desnom boku. Uslijedio je Borasov prolaz i povratna lopta na vrh peterca. Ajayji na prvoj stativi nije dobro zahvatio loptu, koja je stigla do Anasa Sharbinija na drugoj stativi. Budući da je vratar Milić već bio savladan kapetanu »bijelih« nije bilo teško podmetnuti nogu za 0:1. Umjesto nastavka golijade uslijedila je uspavanka. Utakmica se počela odvijati u trećeligaškom ritmu što je više odgovaralo šestoplasiranoj momčadi Treće HNL – zapad koja je imala nekoliko smjelih pokušaja (Prelčec, Cianci…), no ni približno izglednih kao riječki u završnici poluvremena. U 36. minuti Milić je zaustavio Leovčev pokušaj s nekoliko metara, u 43. minuti Kvržić je lob udarcem zamalo promašio okvir gola i propustio »kazniti« Milićev izlet na vrh šesnaesterca, a u 45. minuti domaći vratar je već bio savladan, no lopta je po Kvržićevu pokušaju odsjela na vratnici.Nastavak je donio mnoštvo promjena, nekoliko riječkih pokušaja (Boras dvaput, Ajayi, Kramarić), te jedan majstorski izvedeni slobodnjak Miculinića kojega je vrhunski izvukao vratar Prskalo. Sve zajedno ipak skromno, ali očito i to je bilo dovoljno da ukrasi sunčano poslijepodne gledateljima koje je spiker pozvao na nedjeljni jadranski derbi. Valjda svi znaju da će tamo provjereno zaigrati jedna drugačija »Rijeka«.