Hanžekovićev memorijal

POVRATAK POBJEDAMA Sandra se revanširala Kubanki Perez, Ivančević oborila državni rekord

P. N.

Ivančević je u jakoj konkurenciji utrke na 100 prepone stigla na cilj četvrta s vremenom od 12.85 sekundi, čime je za dvije stotinke popravila svoj nacionalni rekord iz 2015. godine iz Szekesehervara



ZAGREB Sandra Perković vratila se pobjedama na 68. atletskom memorijalu Boris Hanžeković. Sandra je prvi hitac poslala u mrežu, no već u idućem disk je odletio do 66,10 metara, a nakon trećega pokušaja završio je na 67,60 metara što joj je bilo dovoljno za pobjedu. Sandra se tako revanširala Kubanki Yaime Perez koja je Perkoviću nedavno pobijedila u Dijamantnoj ligi. Treće mjesto pripali je Amerikanki Valarie Allman sa 61,38 metara. Sandra je vlasnica rekorda mitinga. Prije tri godine bacila je disk 69,88 metara.


– Žao mi je za tu Dijamantnu ligu, ali ja sam veliki humanitarac pa sam prepustila dijamant nekom drugom. Mama ionako više ne zna gdje će s njima, imam ih šest. Danas sam se osjećala puno bolje. Baciti preko 67 metara u ovako lošim uvjetima je kao preko 70 u normalnim – rekla je Sandra nakon pobjede.


Hrvatska sprinterica Andrea Ivančević oborila je na mitingu u Zagrebu hrvatski rekord na 100 metara prepone.  Ivančević je u jakoj konkurenciji stigla na cilj četvrta s vremenom od 12.85 sekundi, čime je za dvije stotinke popravila svoj nacionalni rekord iz 2015. godine iz Szekesehervara. Andrea je bila i sama iznenađena ovakvom utrkom s obzirom na loše uvjete na stadionu Mladosti.




– Čekam ovakvu utrku puno, jako dugo, još od 2015. Jako sam ponosna i sretna što sam na ovom stadionu, na svom najdražem natjecanju, a pogotovu nakon lošeg nastupa na EP-u u Berlinu gdje sam bila ljuta i razočarana. Ovo je stvarno fenomenalno. Iako bih rekla da sam neke stvari mogla bolje napravit, ali državni rekord je tu, neću se žaliti. Konkurencija je pomogla, ja volim trčat s brzim curama i to me motivira – kazala je Zagrepčanka.


– Ovo je kraj sezone, svi su umorni, staza je skliska, a bilo je i hladno pa sam i ja iznenađena što je rekord pao upravo sada. Ja mislim da imam u sebi još rezervi, moram poboljšati tehniku preko prepona a sampouzdanja mi nikad nije nedostajalo. Ovo je sjajan uvod u sljedeću sezonu – kazala je Andrea.


Na utrci na 100 prepone pobijedila je Amerikanka Sharika Nelvis s 12.65 sekundi, ispred sunarodnjakinja Brianne McNeill (12.66) i prošlogodišnje pobjednice Christine Manning (12.79).