Uspješna sezona

Olmo i Livaković na izlaznim vratima Maksimira: Kako će izgledati Dinamo iduće sezone?

Ivana Vaupotić

Reuters

Reuters



Pobjeda u derbiju nad Hajdukom (3:1) zaključila je Dinamovu sjajnu sezonu koja je za sobom povukla i pojačani interes za mnoge igrače kluba iz Maksimirske 128. A to znači da su neki od njih prošle nedjelje odigrali svoju zadnju utakmicu u modrom dresu.


Odlične partije u Europskoj ligi u prvi plan su izbacile Danija Olma, čija se vrijednost na nogometnom tržištu danas procjenjuje na 15 milijuna eura. Doduše, 21-godišnji


Španjolac već je istaknuo da ne želi odlaziti u neki jači klub, gdje će sjediti na klupi za pričuve, no kuloari bliski Maksimirskoj 128 tvrde da je njegov odlazak praktički siguran.




Do sada su interes za njega pokazali Milan, dortmundska Borussia i West Ham United, a u tom kontekstu povremeno su spominjani Real Madrid i Barcelona. Olmo je ove sezone dobio poziv u Španjolsku U-21 reprezentaciju, a bio je i među mladim igračima koji su u studenom prošle godine odradili nekoliko treninga s udarnom postavom Furije, uoči utakmice s Hrvatskom u Ligi nacija.


Na listi onih koji bi lako mogli otići nalazi se i Dominik Livaković, čije su intervencije u Europskoj ligi i na golu Hrvatske također privukle pažnju brojnih klubova. Povrh toga, legendarni Iker Casillas ga je pohvalio prije mjesec dana na Twitteru, a to je, sasvim sigurno, više nego dobra preporuka za sve koji bi ga željeli vidjeti u svojim redovima.


Za sada je tek sigurno da će Dinamo ovog ljeta napustiti Mario Musa kojem ističe ugovor. On je doveden kao zamjena za Marina Leovca na poziciji lijevog beka, no nije se previše naigrao zbog problema s ozljedama, zbog čega su mu odgovorni iz Maksimirske 128 odlučili zahvaliti i poželjeti sreću u nekoj drugoj sredini.