Orijentovo proljeće

Ojačani Zagreb bit će pravi test drugoligaških ambicija Krimejčana

Ivan Volarić

Marin Mikac, Marinko Koljanin i Mateo Monjac/Foto I. VOLARIĆ

Marin Mikac, Marinko Koljanin i Mateo Monjac/Foto I. VOLARIĆ

Kombinacija našeg izdanja u Maksimiru i rezultata Zagreba je po meni idealna prevencija i donosi saznanje da moramo ući sto posto u tu utakmicu da bi ih uspjeli slomiti - kaže trener Marin Mikac, koji u subotu od 15 sati neće biti na klupi budući da mora odraditi utakmicu suspenzije



RIJEKA Dopredsjednik kluba Marinko Koljanin, trener Marin Mikac i napadač Mateo Monjac najavili su Orijentovo trećeligaške proljeće uoči prve domaće utakmice protiv Zagreba od 15 sati ove subote. Krimejčani su drugi dio sezone otvorili pobjedom nad Maksimirom, sada im slijedi posljednja momčad lige koja je u stanci doživjela značajan redizajn što je donijelo i prvu pobjedu prošle subote nad Krkom.


– Nakon tri mjeseca i zadnje utakmice protiv Opatije počinje drugi dio sezone na Krimeji – otvorio je Koljanin presicu. – Gostuje Zagreb, uz Orijent sigurno najjače ime u ovoj ligi, ugledni prvoligaš još iz lige bivše države, potom prvak Hrvatske. Orijent je sigurno u tom rangu, po imidžu odmah iza Zagreba. U drugi dio prvenstva ulazimo s naglašenim i realnim ambicijama, ali bez imperativa, dakle da budemo u samom vrhu gdje jesmo i da učinimo iskorak, odnosno da se približimo borbi za Drugu HNL. Zagreb je meni osobno jedna emocija jer sam gore proveo pet godina u dobra vremena tog kluba. Žao mi je što su se našli u teškoj situaciji, ali to nas ne spriječava da učinimo napor i pobijedimo utakmicu. Pozivamo gledatelje da dođu u što većem broju kao što dolazili i jesenas, najavljuju lijepo vrijeme – ustvrdio je dopredsjednik kluba Marinko Koljanin u uvodu i prepustio riječ treneru Marinu Mikcu koji će ovu utakmicu voditi – s tribine. Naime, Mikac je isključen u završnici utakmice protiv Maksimira zbog psovanja suca zbog čega dobio jednu utakmicu kazne.


– Ne vjerujem da će se moj izostanak s klupe osjetiti, sve se manje-više zna, a osim toga imam dobar odnos s mojim najbližim suradnikom Dujom Bakovićem koji će biti na klupi i koja zna sve što treba, a osim toga ima kvalitetu da me može odmjeniti u jednoj utakmici. Ionako ću biti prisutan na utakmici tako da ne bi od toga radio neki slučaj – govori je Mikac, koji je bio dosta nezadovoljan nakon startne proljetne pobjede nad Maksimirom.




– Uvijek je dok je utakmica tenzija za nijansu povišena. Jednostavno nisam bio zadovoljan načinom na koji smo igrali, ali to je dosta relativno jer uvijek su te prve utakmice nakon priprema dosta nezgodne. Imao sam dojam da nismo dovoljno svjesni situacije, da dovoljno ne štitimo svoje interese na terenu i da nismo svjesni da se situacija može lako okrenuti. Htio sam samo neke stvari prevenirati i mobilizirati pogotovo pred utakmicu sa Zagrebom, koji je, osim što je veliko ime, u borbi za goli život. Imali su jako lošu jesen, ali promjenili su roster, doveli su 13 igrača i dobili nezgodnog Krka u prvoj utakmici nastavka. Kombinacija našeg izdanja u Maksimiru i rezultata Zagreba je po meni idealna prevencija i donosi saznanje da moramo ući sto posto u tu utakmicu da bi ih uspjeli slomiti. Jako bitno je da imamo dobar skor doma, da reagiramo drugačije pred našom publikom, međutim mi s terena moramo dati impuls kako bi se situacija razvijala dalje na pozitivan način – ustvrdio je mladi stručnjak na klupi Krimejčana koji u subotnjem ogledu neće moći računati na svojeg ponajboljeg igrača Ivora Weitzera.


To naravno znači da će krilni napadač Mateo Monjac i suigrači morati dati nešto više da bi ga adekvatno nadomjestili.


– Trebalo nam je malo trenerova poticaja da se osjeti da je prvenstvo doista počelo. Nismo protiv Maksimira još bili u pravom ritmu, ali što je najbitnije ispunili smo cilj. Želimo tako nastaviti i protiv Zagreba. U toj utakmici ovisimo sami o sebi, sve će se pitati nas – poručio je napadač Krimejčana koji je jesenas zabio sedam pogodaka i tome pridodao deset asistencija.