Stigle prinove na Kantridu

Novi riječki tercet: stigli Palibrk, Čehič i Sušac

Ivan Volarić



    – Drago nam je da smo u mogućnosti predstaviti troje naših novih mladih igrača – započeo je Komen. – Bitno je spomenuti da ne želimo odustati od naše klupske strategije, govoreći u prvom redu o dovođenjima igračima. Unazad godinu dana govorio sam da želimo imati igrače koji u pravilu dolaze pod kontroliranim uvjetima, bilo da su kvalitetno skautirani, bilo da su provjeravani kod nas na probi ili je riječ o igračima koji imaju određeni životopis. Redom, Damir Čehič se dokazao kroz probne utakmice i struka je rekla da zadovoljava. Adam Sušac je bio mladi reprezentativac do 19 godina, a Uroš Palibrk je dio jednog našeg zanimljivog projekta koji radimo u suradnji s njegovim menadžerom Predragom Naletilićem, odnosno »Milanom«. Uroš dolazi na posudbu. Doveli smo mlade, perspektivne igrače i ja im prije svega želim da se nametnu i da budemo zadovoljni i mi i oni. 


   Slovenski štih


Kao i obično u ovakim prilikama, svaki od igrača dobio je priliku podijeliti s novinarima svoja očekivanja u »bijelom« dresu. 


    – Moja očekivanja su da na proljeće dobijem što veću minutažu i da se nametnem treneru – kratko je kazao Damir Čehič, koji je na Kantridu stigao iz redova slovenskog drugoligaša »Bele Krajine«. 




    Varaždinski branič Adam Sušac također se nada izboriti za pristojnu minutažu, ali i da će »Rijeka« započeti svoj novi uzlet. 


    – Moja očekivanja na klupskoj razini su da, ako ne ove sezone, onda iduće uđemo u borbu za Europu i što bolji plasman u HNL-u. Zahvalio bih se predsjedniku i stručnom stožeru na korektnosti, a posebno mojem menadžeru Danku Đikiću koji mi je omogućio dolazak u »Rijeku« – rekao je Sušac. 


    Najzvučnije i najmlađe ime stiglo je posljednje na red.    

– Vrlo zadovoljan sam što sam došao u Rijeku – govorio je Uroš Palibrk, još jedan novopečeni riječki Slovenac. – Gledat ću napraviti što bolje da pomognem sebi i klubu, da odigram što više utakmica i zabijem što više golova. 


   Vratar i veznjak


Kaže mladi napadač »Milana« da o »Rijeci« ne zna puno osim da je klub iz vrha HNL-a, ali mu je bilo drago čuti da u »bijeloj« svlačionici ima dosta igrača kojima je ostao u dobrom sjećanju. Naime, Palibrk je u dresu »Milana« s dva pogotka torpedirao »Rijekine« nade na turniru Nereo Rocco 2009. godine. Baš ta generacija »bijelih« danas čini gro aktualnog igračkog kadra prve momčadi.  

  – Po imenima se ne sjećam niti jednoga igrača iz te »Rijekine« ekipe, ali kada ih vidim, onda ću se možda prisjetiti – kratko je rekao Palibrk. 


    Prijelazni rok na Kantridi još nije završio. U planovima trenera Ive Ištuka je dovođenje još jednog igrača koji bi mogao igrati na mjestu lijevog veznog igrača. 



 Predsjednik »bijelih« Robert Komen potvrdio je i da se odustalo od angažamana argentinskog veznjaka D’Angela koji se spominjao prošlih dana. 


   


 – Struka je rekla da bi to možda trebali ostaviti za ljeto. Nismo htjeli ispasti usiljeni. Problem je, međutim, što smo si sami stvorili vremenski tjesnac, da smo imali informaciju o D’Angelu prije mjesec dana vjerojatno bismo drugačije reagirali. Presudio je nedostatak vremena za donošenje kvalitetne odluke i u tom smislu napravili smo pogrešku što nismo krenuli ranije u priču pripremanja popisa igrača za eventualna dovođenja. Sigurno da je ideja oko D’Angela jako zanimljiva – rekao je Komen. 



    – Dolazi Šćrbec – tumači Komen. – Putuje s momčadi na pripreme, ali treba dokazati je li on igrač za »Rijeku« ili ne. Stručni stožer je mišljenja da nam je potreban treći vratar. Postoji dakle mogućnost i da dođe vratar. Struka je tu da da svoje mišljenje premda mislim da je u najvećoj mjeri momčad kompletirana u ovoj fazi. 


    Osim Šćrbeca u Međugorje bez ugovora odlazi Željko Tomić, još jedan veznjak. 


    – Neka struka sve još jednom vidi i procijeni. Ne želimo stvarati dodatne troškove ako oni nisu potpuno sigurni u svoje procjene – rekao je predsjednik »bijelih«.