Ostaje u nogometu

Njemački “Bog nogometa” najavio kraj karijere

Portal Novilist.hr

Bastian Schweinsteiger osvojio je Svjetsko prvenstvo s Njemačkom 2014. godine/Foto Facebook

Bastian Schweinsteiger osvojio je Svjetsko prvenstvo s Njemačkom 2014. godine/Foto Facebook

Čini me nostalgičnim činjenica da napuštam nogomet, ali radujem se novim izazovima. Ostat ću vjeran nogometu - napisao je Nijemac na svojem Facebook profilu



RIJEKA Legenda minhenskog Bayerna i njemačke reprezentacije Bastian Schweinsteiger objavio je kako završetkom sezone u MLS-u prekida svoju aktivnu nogometnu karijeru. Svoju posljednju utakmicu popularni “Schweini” odigrao je prije četiri dana kada je njegov Chicago Fire pobijedio u gostima kod Orlando Cityja.


U svojoj 35. godini odlučio je da je vrijeme za kraj njegove igračke priče, ali najavljuje ostanak u nogometu. – Dragi navijači, došlo je vrijeme da prekinem aktivnu nogometnu karijeru na kraju ove sezone. Hvala mojim timovima Manchester Unitedu, Bayernu, Chicagu i naravno reprezentaciji Njemačke. Naravno zahvaljujem i supruzi Ani Ivanović i mojoj obitelji na velikoj podršci. Čini me nostalgičnim činjenica da napuštam nogomet, ali radujem se novim izazovima. Ostat ću vjeran nogometu. Hvala vam za sve – napisao je Nijemac na svojem Facebook profilu.


Najveći dio svoje karijere Bastian je proveo u Bayernu gdje je igrao na poziciji defanzivnog veznog igrača te je ondje i osvojio osam naslova njemačke Bundeslige, sedam trofeja njemačkog kupa i jedan trofej Lige prvaka. Dvije godine proveo je i u Manchester Unitedu nakon čega je 2017. otišao u Chicago Fire. S njemačkom reprezentacijom osvojio je Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a bio je jedan od najvećih ljubimaca njemačkih navijača koji su ga prozvali “nogometnim Bogom”.