Prodali se za sitniš

Naš Hajduk prozvao političare, a jednu stranku je posebno “nagazio”

Portal Novilist.hr



Ako ste navijač Hajduka – ništa.


Ako ste član HDZ-a – zna se.


Stranka, kampanja i politika ispred svega. Cilj za koji se ne libi nikakvih sredstava. Ni održavanja stranačkoga skupa u prostorijama Kluba. Ni smijanja s onima koji godinama sustavno rade na uništavanju hrvatskoga nogometa, s onima koji se našim idealima rugaju, s onima koji su bezakonje i kriminal ozakonili kako bi vladali močvarom. Može se i vratiti politiku u Hajduk i pljunuti na tradiciju Hajduka, njegov puntarski i nepokoreni identitet, ako to stranačka stega nalaže.


Zapaženu ulogu u ovome političkome igrokazu odigrali su i ostali gradski vijećnici koji su simbol grada prodali za sitniš političkih poena i svoje prizemne dnevnopolitičke interese. Farsa od ‘povijesnoga sastanka’, koji je rezultirao time da nam se iz našega doma u facu smiju lica kojima je mjesto na tjeralicama, koja su do jučer služila Mamiću, koja godinama doslovno i figurativno sude ovomu klubu i degradiraju njegove navijače – uvreda je za svakoga tko živi Hajduk. Od svih udaraca što ih je politika zadala Hajduku, a bilo ih je, ovo je zasigurno jedan od najnižih. I zove se – izdaja.




Oni koji Hajduk žive, godinama grade sustav i taj sustav poštuju. Navijači Hajduka na izborima daju povjerenje Nadzornom odboru da strateški usmjerava klub, oni daju povjerenje predsjedniku kluba da strategiju realizira i vodi Hajduk.


Odabrani smjer su pregovori, a iz objavljenih zaključaka vidimo njihove prve rezultate. Doneseni su zaključci oko zahtjeva. Onih zahtjeva na kojima se temelji – ili bi se barem trebao temeljiti – pošten i ravnopravan nogomet u Hrvatskoj. Posebno se to odnosi na zahtjev za stranim sudačkim povjerenikom, s obzirom na to da je suđenje rak rana domaćega nogometa. Za navijače Hajduka ne postoji ‘ne može se’ i ‘nerealno je’. Navijači su to dokazali uvijek kad je bilo najpotrebnije.


Ovi novi objavljeni zahtjevi i zaključci bliži su lakrdiji nego ozbiljnomu pristupu rješavanju problema. Čak i da se ispune, neće značiti ništa više od jeftino prodane borbe. Donesene nevjerojatne zaključke o transparentnosti saveza i provođenju Zakona o sportu možemo smatrati samo nespretnim pokušajem šale. Izmjenom inicijalnih zahtjeva odabralo se vjerovati onima kojima navijači Hajduka s razlogom ne vjeruju.


Upravni Odbor Našeg Hajduka održat će sastanak s Nadzornim odborom kluba i o njemu informirati javnost, a naše članove pozivamo da svoje mišljenje izraze na nadolazećoj Skupštini HNK Hajduk i Ćakuli s vodstvom HNK Hajduk, stoji u prioćenju Udruge Naš Hajduk.