Mateo Monjac

Napadač Orijenta: Nadamo se punoj Krimeji i bodovima protiv lidera

Igor Duvnjak

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Sigurno da će biti teško, oni su svakako najteži suparnik kojeg smo mogli dobiti. Svakako da neće biti lako, ali mi igramo doma i ja se nadam pozitivnom rezultatu - kaže napadač Krimejčana



RIJEKA – Poslije kratke stanke radi nastupa reprezentacije nastavlja se jurnjava drugoligaškim nogometnim terenima za početne prvenstvene bodove. Orijent 1919, povratnik među drugoligaše na svojoj Krimeji ugošćuje ugledne goste, momčad lidera prvenstva Šibenika. Utakmica među brojnim domaćim navijačima izaziva itekakvo zanimanje, oni stariji krimejski tifosi pamte brojne prošle srazove dva stara rivala tijekom proteklih desetljeća u raznim rangovima natjecanja, sada je pred njima novo izdanje nadumdrivanja kluba sa travnjaka na kojima su potekli brojni asovi, sa Krimeje i onoga sa isto tako legendarnog šibenskog Šubićevca. Momčad domaćina i njezin trener Fausto Budicin je pak proteklih dana stvarala planove kako se čim bolje suprostaviti kvalitetnim dalmatinskim suparnicima, jedan od krimejskih aduta je atraktivni napadač Mateo Monjac.


Momak poteza koji su itekako nepredvidivi za suparnike, golgeter i asistent koji se istaknuo prošle sezone u Trećoj ligi, a sada u istom ritmu nastavlja i u drugoligaškoj konkurenciji.


Mlada ekipa


Za njim je duga karijera u raznim klubovima od početnih nogometnih koraka u Opatiji te kadetima Rijeke. Otisnuo se potom u Sloveniji, igrao je u Prvoj i u Drugoj ligi u Zavrču i u Nafti, privučen renesansom Orijenta 1919 došao je na Krimeju.




– Imamo jako mladu ekipu – kaže o svojoj momčadi Mateo Monjac, napadač koji je napunio 23 godine. – Puni smo želje za radom, imamo i kvalitetu samo je na svima nama da to počnemo i pokazivati na utakmicama. Siguran sam također da imamo odličnog trenera i nadam se da ćemo sve to pokazati danas sa Šibenikom.


Publika vjetar u leđa


Domaćini subotnji drugoligaški Jadranski derbi, koji je uvertira nedjeljnom prvoligaškom Jadranskom derbiju Rijeke i Hajduka, dočekuju s dva boda iz prve tri utakmice.


– U prva dva kola smo krenulli sa dva remija i bili smo jako zadovoljni. Bez poraza smo otišli u Bijelo brdo. Rezultat to ne pokazuje, ali odlično smo odigrali prvo poluvrijeme. Nismo, međutim, dali gol i to nam se na kraju vratilo, oni su pogodili mrežu, a mi nismo i zato smo poraženi. Nadam se da će nam se sada to vratiti.Mateo i suigrači su svjesni težine današnje utakmice u kojoj stiže pretendent za Prvu ligu, momčad koja na startu prvenstva ima maksimalan učinak.

– Pripremili smo se dobro, analizirali smo i uočili neke pogreške koje smo radili u prva tri kola te radimo na tome da ih svedemo na minimum. Šibenik je jak kao ekipa, ali imaju i dobre pojedince. Posebno Raka i Kukeca koji su prvoligaški igrači i oni rade najveću razliku. Sigurno da će biti teško, oni su svakako najteži suparnik kojeg smo mogli dobiti. Svakako da neće biti lako, ali mi igramo doma i ja se nadam pozitivnom rezultatu. Nadamo se punoj Krimeji i dat ćemo sve od sebe da osvojimo bodove.


Pune tribine i ime suparnika su svakako veliki motiv domaćoj momčadi u ovoj utakmici.


– Sve to nam je itekakva inspiracije i baš zbog toga se i nadam pozitivnom rezultatu. Publika nam je dodatni motiv i vjetar u leđa te se sve u svemu nadam da možemo doći do pozitivnog ishoda – rekao je Monjac.