Nenad Gračan

Moramo odigrati kvalitetno i na najbolji način oprostiti se od turnira

Portal Novilist.hr

Nenad Gračan/Foto PIXSELL

Nenad Gračan/Foto PIXSELL



ZAGREB Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan ovako je doživio poraz od Francuske koji je našu mladu reprezentaciju definitivno izbacio s puta za polufinale. 


Čestitam svojim igračima na izvedbi, utakmica je bila zaista dobra u svakom smislu. Imali smo dosta prigoda protiv snažnog suparnika, ali kada se ne postigne pogodak, ulazi se u probleme. Čestitam i Francuskoj na pobjedi. Nije bilo lako vratiti se nakon onakvog poraza od Rumunjske, a odigrali smo odličnu utakmicu bez obzira na poraz. Trebalo je vratiti dečke na psihološkom planu jer kvalitetu posjeduju, a nama je uvijek prioritet stvaranje igrača za A-reprezentaciju. Zaslužili su sve pohvale, podigli su se nakon što smo razgovarali i napravili izmjene te možemo biti zadovoljni – rekao je Gračan i osvrnuo se na dosadašnji nastup Hrvatske na turniru.


– Nakon 15 godina čekanja vratili smo se na Europsko prvenstvo i uvijek smo optimisti kada dođemo na turnir, no svjetski smo prvaci kada treba od uspjeha napraviti neuspjeh. Već nakon prvog poraza počelo se govoriti da je sve naopako. Potvrdilo se da na ovom Europskom prvenstvu nema slabih reprezentacija. Podcjenjivalo se Rumunjsku, a oni su sada pobijedili i Engleze. Mi moramo svoju treću utakmicu odigrati kvalitetno i na najbolji se način oprostiti od turnira – poručio je Gračan.