Damir Kreilach

Mora se pronaći zajednički jezik, vidjelo se protiv Dinama da bez Armade to nije – to

Portal Novilist.hr

Damir Kreilach/Foto Arhiva NL

Damir Kreilach/Foto Arhiva NL

Sigurno da bi bilo lijepo da dvije strane sjednu i pronađu zajednički jezik. Vjerujem da će to uskoro tako i biti - osvrnuo se ljubimac navijača na aktualni rujevički trenutak



RIJEKA Damir Kreilach, bivši kapetan nogometaša Rijeke, gostovao je u legendarnoj emisiji Radio Rijeke Pod stijenama Kantridi, te prokomentirao aktualnu situaciju na Rujevici i pobjedu nad Dinamom.


– Pridružujem se čestitkama, Rijeka je osvojila tri vrlo važna boda. Utakmica je bila na jako visokoj razini. Protiv Rijeke na Rujevici nitko nije favorit, nisu bile ni puno veće momčadi od Dinama, primjerice prošle sezone u Europskoj ligi. Rijeka je ciljano prepustila inicjativu Dinamu, odigrala taktički jako disciplinirano. Znalo se radi čega je prepušten posjed Dinamu.  Rijeka je dala gol na vrijeme, u završnih 20-30 minuta obavila veliki posao u kontrama i polukontrama. Bitno je da nije primila pogodak. Momčad je pokazala karakter i pobjednički mentalitet. Rijeka je izgledala srčano i energično, te osvojila tri važna boda protiv Dinama koji ima jako veliku kvalitetu u momčadi. Moje mišljenje je da je prvenstvo još otvoreno jer Dinamo igra na tri fronta i nije lako držati konstantu kao do sada. Ova pobjeda Rijeke može biti fitilj koji može preokrenuti cijelu sezonu – govorio Kreilach iza kojega je odlična sezona u dresu MLS ligaša Salt Lakea Cityja.


Kreilach je svojevremeno sudjelovao u pobjedi Rijeke na modrima ostvarenoj po sličnoj “špranci” kao prošle nedjelje. Bilo je to na početku Miškovićeva mandata dok je momčad vodio trener Elvis Scoria. Rijeka je tada svladala europski Dinamo na Kantridi 3:0, igrom nije oduševila baš kao ni prošle subote, ali u rezultatskom smislu je odradila vrhunski posao. Međutim, ono što je bitno razločito jest atmosfera oko momčadi i na tribinama koja je bila neusporedivo bolja nego što danas vlada na Rujevici. Tada je pod legendarnim stijenama dvostruko više navijača Rijeke (preko 9000) nego prošle subote zdušno nosilo momčad do pobjede. Zanimljivo, u toj pobjedi Rijeke nad Dinamom sudjelovalo je čak sedam domaćih igrača (igrali su Čaval, Kreilach, Weitzer, Knežević, Močinić, Datković i Čulina, a Miloš i Mance bili su na klupi za pričuve), dok prošle subote na travnjaku nije bio niti jedan Riječanin, odnosno igrao je samo jedan igrač (Sluga) ponikao u klupskom omladinskom pogonu. Neke stvari u nogometu se ne događaju slučajno pogotovo ne pozitivno ili negativno ozračje na tribinama.




– Svima je zajednički cilj da se što brže pronađe zajednički jezik, jer vidjelo se u subotu da bez Armade to nije – to. Sigurno da bi bilo lijepo da dvije strane sjednu i da se nađe zajednički jezik. Vjerujem da će to uskoro tako i biti – rekao je ljubimac navijača Rijeke u mikrofon kolegi Robertu Ferlinu.


Pogledajte i sami u videu golove Kreilacha i suigrača Dinamu, te atmosferu u kojoj se odigrala utakmica Rijeke i Dinama u rujnu 2012. godine.