Europska liga

Modri priželjkuju puni plijen kod poljuljanog Anderlechta

Ivana Vaupotić

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Očekujem da ćemo s »Anderlechtom« odigrati dobru utakmicu i stići do pobjede. Svjesni smo da idemo u goste klubu koji je institucija belgijskog nogometa, ali ne odstupamo od svojih ambicija i ciljeva – kaže Nenad Bjelica



ZAGREB Nije tajna da večerašnje gostovanje kod »Anderlechta« (18.55 sati( na stadionu Constant Vanden Stock »Dinamu« može donijeti jako puno. Osvoje li trupe Nenada Bjelice bod(ove) u Bruxellesu zadržat će mjesto koje se u Formuli 1 naziva »pole position« u Skupini D Europske lige uoči dva uzastopna ogleda sa »Spartakom« iz Trnave, trenutno devetoplasiranim klubom Slovačke Super Lige.


– Očekujem da ćemo s »Anderlechtom« odigrati dobru utakmicu i stići do pobjede. Svjesni smo da idemo u goste klubu koji je institucija belgijskog nogometa, ali ne odstupamo od svojih ambicija i ciljeva – kaže maksimirski šef struke.


Gledajući kroz rezultate postignute u protekla tri tjedana, situacija je vrlo povoljna za »modri« ansambl. Naime, »Anderlecht« je u zadnjih pet natjecateljskin utakmica zabio tek dva gola, odnosno uknjižio je tri poraza te po jednu pobjedu i remi. Nije na odmet podsjetiti da je gotovo identičan učinak imao i »Fenerbahče« uoči dolaska u Zagreb, a svi znaju kako je završila ta utakmica.




Naravno, svaka momčad se prije ili kasnije može izvući iz krize. Međutim, ne treba smetnuti s uma da je »Anderlecht« u zadnja dva tjedna gubio od spomenutog »Spartaka« (1:0) i drugoligaša zvanog »Union Saint-Gilloise« (3:0). Povrh toga, prošle nedjelje je »Sint-Truden« osvojio bod na stadionu Constant Vanden Stock (0:0), iako je u 22. minuti ostao s igračem manje. Ukratko, »Anderlechtov« napad u zadnje vrijeme djeluje prilično krezubo.


– Nadamo se da ćemo dobro parirati renomiranom suparniku. Svjesni smo njihove kvalitete i znamo da je belgijski nogomet treći na svijetu. Prema tome, »Anderlecht« je vrlo jak, iako možda nije u najboljem trenutku. Bez obzira na sve to, »Anderlecht« ostaje »Anderlecht«. Pred nama je težak zadatak, nadam se da ćemo ga uspješno apsolvirati – dodaje Bjelica.


S druge strane, »Dinamo« je u zadnjih pet utakmica svojim suparnicima zabio 11 golova, uknjiživši četiri pobjede i jedan neriješeni rezultat. »Modra« obrana je, doduše, u tom nizu primila tri gola u ogledu sa Zaprešićkim »Interom« no tu se radilo o kardinalnim greškama igrača koji kod Bjelice nisu u prvom planu.


Bilo bi vrlo pretenciozno pa čak i bezobrazno reći da je pred »modrim« ansamblom »sad ili nikad« situacija, no činjenica je da su mu zvijezde naklonjene. Povrh toga, »Dinamo« ove jeseni izgleda kao momčad koja zna što želi i nema fobiju od europskih gostovanja. Iz tog razloga je jasno da bi večerašnji dvoboj u Bruxellesu mogao dati dosta odgovora o mogućnostima i dometima Bjeličine momčadi.


– Uvijek krećemo od sebe jer najvažnije je da mi budemo na dobroj razini. Ostvarivali smo dobre rezultate uvijek kada smo bili takvi. Nismo odigrali sjajno zadnje dvije utakmice, i zato sada moramo zasukati rukave i na terenu pokazati da smo bolji od »Anderlechta« – zaključuje Bjelica.