Novi zaplet

MISTERIJ: Zašto Filip Bradarić još nije postao igrač Cagliarija?

P. N.

Filip Bradarić odavno je već trebao trenirati na Sardiniji

Filip Bradarić odavno je već trebao trenirati na Sardiniji

Prema nekim nagađanjima "spornih" je deset posto transfera koji bi trebali pripasti igraču... Riječ je u ovom slučaju o nešto više od pola milijuna eura. 



RIJEKA Trebala je to biti slatka priča ljetnog prijelaznog roka pa se pretvorila u trakavicu, koja dobiva misteriozni završetak. Činilo se prije dva dana da je stvar gotova. Obitelj Bradarić je odabrala ponudu Cagliaria, iako je Rijeka navijala za nju povoljniju opciju – Bordeaux. Na kraju su se na Rujevici pomirili s činjenicom da će inkasirati otprilike milijun eura manje, a Bradarić je odjurio u Rim obaviti liječnički pregled. Činilo se u tim trenucima da je stvar gotova, čekao se samo još raskid ugovora između Rijeke i igrača do kojega još uvijek nije došlo iako su svi uvjeravali da je u pitanju – formalnost.


Filip Bradarić izjavio je da postoje neki sitniji problemi oko raskida, a Damir Mišković poručio je hrvatskoj javnosti da je ovo posljednji transfer u koji se umiješao, ubuduće će sve te poslove prepustiti ljudima iz kluba. Iz njegovih riječi se nazire gorčina, ljutnja pa i razočaranje raspletom situacije oko Bradarićeva transfera. Teško je naravno ulaziti u poslovne odnose između igrača i kluba, ali sama činjenica da transfer još nije realiziran sugerira da problemi nisu baš tako sitni. Prema nekim nagađanjima “spornih” je deset posto transfera koji bi trebali pripasti igraču… Riječ je u ovom slučaju o nešto više od pola milijuna eura. U svakom slučaju nesporna je činjenica da  transfer još nije realiziran, da Bradarić još nije postao igračem Cagliarija iako je već odavno trebao biti na Sardiniji na individualnim treninzima. Formalnost se očito pretvorila u puno delikatniji posao u kojem glavnu riječ vode odvjetnici.