Golden Foot

Luka Modrić će dobiti nagradu za održavanje uspješne karijere nakon 29 godine

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS



MADRID Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić primit će u utorak u Monacu nagradu »Golden Foot« kojom tamošnja kompanija za promicanje imidža odaje priznanje nogometašima starijima od 29 godina za održavanje uspješne karijere, izvijestile su u ponedjeljak navečer španjolske novine Marca. 


Modrić, 34-godišnji igrač Real Madrida, nalazi se u Zagrebu na reprezentativnom okupljanju uoči subotnje utakmice sa Slovačkom.


Nagradu »Golden Foot« od 2003. godine dodjeljuje kompanija za promicanje i zastupanje nogometaša World Champions Club na prigodnoj priredbi u Monacu. Dosad ju nije dobio niti jedan hrvatski nogometaš.




Prošle godine je priznanje otišlo u ruke 32-godišnjeg Edinsona Cavanija, napadača Urugvaja i Paris SG-a. Ranije su tu nagradu osvajali španjolski vratar Iker Casillas i talijanski čuvar mreže Gianluigi Buffon.


Modrić i dužnosnici Real Madrida u ponedjeljak kasno navečer nisu bili dostupni za komentar.


Luka Modrić je 2018. godine osvojio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u toj godini, nakon što je s Hrvatskom stigao do finala Svjetskog prvenstva. S Real Madridom je osvojio četiri Lige prvaka i četiri svjetska klupska prvenstva.