Večeras polufinalni susreti

LIGA PRVAKA Solskjaer se ne boji Messija, “kopljanici” prepustili ulogu favoritu Cristiano Ronaldu….

Marko Cvijanović

Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United)/Foto REUTERS

Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United)/Foto REUTERS

Nemamo se razloga bojati Barcelone. Protiv PSG-a smo pokazali da se možemo nositi i protiv najboljih. Momčad je spremna i puna samopouzdanja – rekao je norveški stručnjak na klupi Manchester Uniteda



RIJEKA Engleski paparazzi ulovili su trenera Manchester Uniteda, Ole Gunnara Solskjaera, poslije treninga u ponedjeljak kako izlazi iz lokalne samoposluge, zumirali sadržaj vrećica koje je nosio i otkrili među ostalim namirnicama kruh od cjelovitog zrna i pakiranje od šest boca Pepsi Maxa, onog istog što ga već godinama reklamira Lionel Messi, najbolji igrač Barcelone protiv koje »vragovi« večeras na Old Traffordu igraju prvu takmicu četvrtfinala Lige prvaka.


Solskjaer se nije skrivao, dapače, opušteno je pristao na zajedničku fotografiju s običnim prolaznikom, nasmijao se fotoreporterima u »zasjedi« i otišao kući. Ionako je bio umoran od puta budući je protekle subote na Camp Nou uživo svjedočio pobjedi katalonske momčadi nad madridskim Atleticom (2:0) u izvranom okršaju dviju prvoplasiranih momčadi španjolskog prvenstva. Na njegovu žalost, nije vidio mnogo. Ponajprije zato što je Barcelona već od 28. minute igrala s igračem više uslijed isključenja Diega Coste, pa utakmica nije mogla poslužiti kao ogledni primjer. Osim ako se ne misli »začahuriti« i braniti do iznemoglosti. A očito ne misli.


– Nemamo se razloga bojati Barcelone. Protiv PSG-a smo pokazali da se možemo nositi i protiv najboljih. Momčad je spremna i puna samopouzdanja – rekao je norveški stručnjak.




Navijači Manchester Uniteda dobro su zapamtili Messija, argentinski virtuoz dvaput im je »ukrao snove« u finalima Lige prvaka, 2009. u Rimu i 2011. u Londonu. U oba navrata postizao je pogotke na Barcinom putu do naslova europskog prvaka. A sladunjavi gazirani napici u vrećicama trenera »vragova«… Nije Solskjaer naivan, svjestan je da nije do Pepsija, nego do Messija.


U drugoj utakmici Ajax traži novo nadahnuće kao najveće osvježenje na europskoj sceni ove sezone. Trener Juventusa Massimiliano Allegri sigurno ne spava mirno, pogotovo nakon što je proanalizirao oba susreta osmine finala »kopljanika« protiv trostrukog uzastopnog europskog prvaka Reala. S druge strane, silno ga muči ozljeda Cristiana Ronalda zbog koje je još do prije nekoliko dana njegov nastup bio pod velikim upitnikom. Portugalac bi ipak trebao istrčati od prve minute, a Allegri i društvo svoju priliku vide u brzom otvaranju po oduzetoj lopti. Trener Ajaxa zna što ga čeka.


– Realni smo i opušteni. Pred nama je velika utakmica. U nogometu je sve moguće, ali Juventus je favorit. I nije Juve samo Ronaldo, to je momčad iznimne kvalitete u svim linijama. Talijanski prvak će biti naš najveći izazov do sada – rekao je Erik ten Hag.