Finale na Rujevici veliki motiv

Kvarnerska rivijera: U Kostreni danas polufinale turnira kadeta

Ivan Volarić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Minimalnom pobjedom nad »Vojvodinom« kadeti »Rijeke« izborili su polufinale 64. Kvarnerske rivijere gdje ih danas na putu do finala od 18.30 sati u Kostreni očekuju vršnjaci »Venezije«. Dva sata ranije prvi polufinalni ogled odradit će ekipe »Akademije Abuja« i »Dinama«. Zanimljivo, polufinale će donijeti sudar ekipa koje su se već susrele u skupini. Nigerijci i Zagrepčani odigrali su bez pobjednika, a »Rijeka« je sa čak 6:0 svladala Talijane, što sigurno ne olakšava treneru »bijelih« kadeta Damiru Jagačiću.


– Dečki su svjesni važnosti utakmice i željni finala na Rujevici. Sve će napraviti da to i ostvare! – govori varaždinski stručnjak. – Želim naglasiti atmosferu kod igrača i nas trenera koja je izuzetno dobra. Ispunili smo do sada neka očekivanja, bilo je realno očekvaiti da se probijemo u završnicu. S »Veneziom« smo već igrali, bolji smo i kvalitetniji, ali treba to ponovo potvrditi.


Jagačić se ne opterećuje ishodom drugoga polufinala.




– Sigurno smo mogli očekivati »Dinamo« i »Abuju« u polufinalu, no nama je svejedno kako će to završiti. Bitno je da dođemo do finala, a u finalu je uvijek sve otvoreno – zaključio je trener kadeta »Rijeke«.


Svoje polufinale danas od 15.15 sati (prijenos na Sport klubu) odradit će i riječki kadeti ulaznog godišta (2000. i mlađi) na Turniru prijateljstva u Bjeljini koji je okupio 16 klubova, prvoligaša iz bivše države. U drugom polufinalu (12.15) igraju »Crvena zvezda« i »Vojvodina«.